myNAT App: Στη Ψηφιακή Εποχή και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο – Ν.Α.Τ.

Ο Διοικητής του ΝΑΤ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, παρουσίασε σήμερα 20/02/2024 τη νέα εφαρμογή myNAT App

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ) μέσω της καινοτόμου εφαρμογής myNAT App, που συνδέει, σε πραγματικό χρόνο, τους ναυτικούς αλλά και τις ναυτιλιακές εταιρείες με το Ταμείο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/02 στα γραφεία του ΝΑΤ στον Πειραιά παρευρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, οι υφυπουργοί εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου και Βασίλης Σπανάκης και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο πατέρας του οποίου ήταν ναυτικός,

Μέσω της εφαρμογής myNAT App, οι Έλληνες ναυτικοί θα μπορούν πλέον να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό υπηρεσίας με αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με:
– τις συνολικές ημέρες υπηρεσίας
– τις ημέρες απασχόλησης ανά έτος
– το ιστορικό υπηρεσιών κατά χρονικό εύρος
– τις ημέρες αδείας
– την απασχόληση ανά κατηγορία πλοίου
– την απασχόληση ανά ειδικότητα ναυτικού

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ναυτικούς, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αποτυπωθεί, μέσω της εφαρμογής, και η πληροφορία για τις εξαγορές που τυχόν έχουν κάνει οι Έλληνες ναυτικοί σχετικά με τον χρόνο της υπηρεσίας τους σε πλοία με ξένη σημαία ενώ εντός του έτους θα ολοκληρωθεί και η αποτύπωση προγενέστερων χρόνων, με προτεραιότητα στους ναυτικούς που προσεγγίζουν στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 

Η εφαρμογή my NAT App έχει σχεδιαστεί προκειμένου να γίνει ο ψηφιακός χώρος που θα φιλοξενήσει μια σειρά από πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα βελτιώσουν την επικοινωνία των Ελλήνων ναυτικών με το ΝΑΤ για περισσότερες από 21 υπηρεσίες αλλά και για τις ναυτιλιακές εταιρείες σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους με το ταμείο, τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου, κ.α.  

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνο Τσακλόγλου, μέσα από την εφαρμογή, οι ασφαλισμένοι του Ταμείου θα μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τη θαλάσσια υπηρεσία τους ανά ειδικότητα, χρόνο και κατηγορία πλοίου, καθώς επίσης και τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Δείτε την παρουσίαση εδώ:

Πηγή: kliktv.gr

The post myNAT App: Στη Ψηφιακή Εποχή και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο – Ν.Α.Τ. first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Σύμβουλος Νετανιάχου για Χεζμπολάχ: “Οι προηγούμενες κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν πλέον”.

Κολομβία: 25 ενεργές εστίες φωτιάς έχουν κάψει πάνω από 90.000 στρέμματα

Αϊτή: Η αστυνομία αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις συμμορίες που προμηθεύονται όπλα και πυρομαχικά

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More