Ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στην Eurovision! Τι πρόβλημα υπάρχει με το όνομά του;

Όπως σας ενημερώσαμε, ο Windows95man επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Φινλανδία στην Eurovision 2024 με το τραγούδι “No Rules”. Η επιλογή αυτή η οποία προήλθε από την ψήφο του κοινού έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός χώρας, κυρίως λόγω του τρόπου παρουσίασης της συμμετοχής στον εθνικό τελικό UMK, τον οποίο παρακολούθησαν σχεδόν 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, το μεγαλύτερο θέμα δημιουργήθηκε από την χρήση της εμπορικής ονομασίας στο καλλιτεχνικό όνομα αλλά και του παλιού λογότυπου στην μπλούζα του performer  Teemu Keister του γνωστού λειτουργικού περιβάλλοντος για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Windows 95. Καθώς οι κανονισμοί του διαγωνισμού της Eurovision δεν επιτρέπουν την χρήση εμπορικών ονομασιών στις συμμετοχές, θα χρειαστεί η αλλαγή όπως φαίνεται στο όνομα του εκπροσώπου της Φινλανδίας αλλά και στην παρουσίαση του τραγουδιού στη σκηνή του Μάλμε.

Για αυτό το θέμα ο ίδιος ο Teemu Keister απάντησε:

Λοιπόν, τώρα χρειάζεται να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ένα νέο όνομα. Δεν πειράζει! Έτσι κι αλλιώς ο χαρακτήρας που παρουσιάζω δεν αλλάζει, ότι και να γράφει το t-shirt!

Ερωτηθής ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, καθώς κατά τη διάρκεια της επιλογής του και του εθνικού τελικού στο Τάμπερε πραγματοποιούταν συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της συμμετοχής του Ισραήλ, απάντησε:

Ελπίζουμε το Ισραήλ να μην λάβει μέρος. Αυτή θα είναι μια αρνητική εξέλιξη. Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι την άνοιξη. Ελπίζουμε η EBU να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες αντιδράσεις έχουν υπάρξει και σε άλλες χώρες – κυρίως του Βορρά – και έχει υπάρξει ήδη επίσημη τοποθέτηση της EBU, αλλά και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σουηδίας SVT που διοργανώνει τον διαγωνισμό, σχετικά με τις αιτιάσεις αποβολής του Ισραήλ από την Eurovision του προσεχούς ΜαΊου, αναφέροντας ότι η συμμετοχή του Ισραηλινού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Eurovision γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν όπως για όλες τις χώρες, τους οποίους και πληρεί.

Πηγή: gpstomusic.gr

The post Ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στην Eurovision! Τι πρόβλημα υπάρχει με το όνομά του; first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η Ζανέλ τραγουδά τις Μεγάλες Κυρίες του ελληνικού τραγουδιού

Η Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Γιάννα Βασιλείου στο studio!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More