Αυτή είναι η εκπρόσωπος της Αυστρίας στην Eurovision 2024: Ποια η σχέση της με την Φουρέιρα;

Η 29χρονη Kaleen ανακοινώθηκε ως η εκπρόσωπος της Αυστρίας για τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε μέσα από το Hitradio Ö3 της Αυστρίας. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη σκηνή του Μάλμε είναι pop με techno επιρροές και θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. 

Η Αυστρία επιλέγει τον καλλιτέχνη αλλά και το τραγούδι της για τη Eurovision με εσωτερική επιλογή από το 2017. Η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι μια 25μελης κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς της μουσικής και έξι fan club κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τις ζωντανές ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα στούντιο του ORF για να καθορίσουν τη συμμετοχή της χώρας. Συνολικά, 14 τραγούδια έφτασαν στις live auditions, όπου η κριτική επιτροπή και οι φίλοι του θεσμού βοήθησαν στη λήψη της απόφασης. Αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη για δημόσια ψηφοφορία, ο Forcher δήλωσε προηγουμένως ότι αυτή έπρεπε να καταργηθεί λόγω “νομικών κολλημάτων”.

Λίγα λόγια για την Kaleen

Η Kaleen είναι τραγουδίστρια αλλά και επαγγελματίας χορεύτρια. Οι χορευτικές παραστάσεις ήταν μέρος της ζωής της Kaleen από μικρή ηλικία- από όταν μπόρεσε να περπατήσει, άρχισε να χορεύει στο σπίτι στο σαλόνι όταν έπαιζαν μουσικές εκπομπές στην τηλεόραση. Στη συνέχεια πήρε τα πρώτα της μαθήματα μπαλέτου και γρήγορα επέκτεινε το ρεπερτόριό της σε εμπορικά είδη όπως κλακέτες, τζαζ, μιούζικαλ, μοντέρνο, λάτιν και στάνταρντ και κέρδισε το πρώτο της εθνικό πρωτάθλημα σε ηλικία επτά ετών – το πρώτο από τα περισσότερα από 100 εθνικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Εκτός από καταξιωμένη χορεύτρια, η Kaleen είναι επίσης ταλαντούχα τραγουδίστρια. Το πρώτο της single σε δική της παραγωγή κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021 με τη δική της δισκογραφική εταιρεία Wifi Records, και το ντεμπούτο άλμπουμ της Stripping Feelings, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, από το 2018, συμμετέχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Έχει υπάρξει αναπληρώτρια επικεφαλής καλλιτέχνης (stand-in singer) για τις πρόβες πολλών χωρών, ανάμεσά τους και για την πρόβα της Κύπρου το 2018. Πρόκειται για τις λεγόμενες stand-in rehearsals που πραγματοποιούνται πριν τις επίσημες πρόβες των εκπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό με νέους συνήθως καλλιτέχνες που αναπληρώνουν τους εκπροσώπους. Σε αυτές υλοποιούνται οι σκηνοθετικές λεπτομέρειες και η χορογραφία, ο έλεγχος στον φωτισμό και στα τηλεοπτικά πλάνα βάσει το project που έχει καταθέσει η καλλιτεχνική διεύθυνση και η αποστολή κάθε χώρας. Έτσι, το 2018 η Kaleen κλήθηκε να υποδυθεί την Ελένη Φουρέιρα στις αντίστοιχες stand-in rehearsals του “Fuego”!

Η Αυστριακή καλλιτέχνης ήταν επίσης χορεύτρια και χορογράφος για τα Interval act στη Λισαβόνα. Το 2021, ήταν η creative director στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision Junior για την Ισπανία και τη Βουλγαρία, καθώς και η δημιουργική διευθύντρια για την Ισπανία και σκηνοθέτης για ολόκληρη την παραγωγή το 2022.

Πέρυσι, υποστήριξε την Αυστρία, την Αρμενία, τη Γερμανία και τη Γεωργία στις σκηνικές τους εμφανίσεις στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ.

Πηγή: gpstomusic.gr

The post Αυτή είναι η εκπρόσωπος της Αυστρίας στην Eurovision 2024: Ποια η σχέση της με την Φουρέιρα; first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η Ζανέλ τραγουδά τις Μεγάλες Κυρίες του ελληνικού τραγουδιού

Η Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Γιάννα Βασιλείου στο studio!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More