Η FairLife L.C.C. συμπληρώνει 3 χρόνια προσφοράς δίπλα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους!

Ευγνωμοσύνη και χαρά για την αμέριστη στήριξη όσων συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι!

Νοέμβριος 2020 – Ξεκινά το ταξίδι της FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα, του πρώτου και μοναδικού μη κερδοσκοπικού κοινωνικού φορέα στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Το όραμα του Simon Bell που έχασε την μάχη με το Καρκίνο του πνεύμονα γίνεται πράξη!

3 χρόνια μετά, είμαστε εδώ με την ίδια ενέργεια και αφοσίωση!

Διεκδικούμε με πίστη το δικαίωμα στην Υγεία, την ολιστική φροντίδα και την ισότιμη πρόσβαση για όλους όσους που βιώνουν τη νόσο στη χώρα μας τους ασθενείς στην ενημέρωση, στις διαγνωστικές εξετάσεις, στις καινοτόμες θεραπείες καθώς και στις κλινικές μελέτες!

Η Ομάδα μας

Βασικά συστατικά της ομάδας που κρύβεται πίσω από την FairLife L.C.C. είναι η αγάπη για τον σκοπό μας και το συνεργατικό πνεύμα. Από την πρώτη μέρα, η ομάδα μας εργάζεται ακούραστα, με υπευθυνότητα και αλληλεπίδραση με ασθενείς και φροντιστές.

Δίπλα μας βρίσκονται οι 8brandambassadors του φορέα, εθελοντές και φίλοι που ενισχύουν τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Συνοδοιπόροι στο έργο μας 80+ πλέον μέλη της επιστημονικήςομάδας – Ελλάδας και εξωτερικού – που μοιράζονται με τον φορέα ιατρικές γνώσεις και εμπειρία.

Οι Πυλώνες μας

 Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο

 Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση

 Ισότιμη πρόσβαση στην καινοτομία

 Ψυχοκοινωνική υποστήριξη

 Βέλτιστη ποιότητα ζωής για όσους ζουν με τη νόσο

 Ενίσχυση περιβαλλοντική συνείδησης νέων για ένα βιώσιμο μέλλον

Η Αποστολή μας

Είμαστε ακριβώς αυτό που πρεσβεύει το όνομά μας!
Οδηγός της αποστολής μας είναι η ενημέρωση για την πρόληψη αλλά και η Δίκαιη Ζωή για όσους έχει αγγίξει ο καρκίνος του πνεύμονα.

Για να αλλάξουμε το τοπίο γύρω από τη νόσο:

 ενημερώνουμε για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας

 παρέχουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη οικογενειών

 εκπαιδεύουμε ασθενείς, φορείς και το γενικό κοινό για την αξία του ολοκληρωμένου μοριακού ελέγχου, των κλινικών μελετών και της πρόσβασης σε νέες καινοτόμες θεραπείες

 εργαζόμαστε για την καταπολέμηση του στίγματος των ανθρώπων που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα

 αφυπνίζουμε τη νέα γενιά και την κοινωνία των πολιτών για τη σημασία της περιβαλλοντικήςσυνείδησης και τη σύνδεση της υγείας του πλανήτη με την υγεία των πνευμόνων μας.

Μερικές από τις σημαντικές Δράσεις μας

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

-Γραμμή Ενημέρωσης FairLine 111 57 με πάνω από 1.500 κλήσεις ενημέρωσης γύρω από την νόσο αλλά και τα προγράμματα ή δράσεις του φορέα.

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης – Breath για ασθενείς, φροντιστές και μέλη οικογένειας που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα που προσφέρεται πανελλαδικά και δωρεάν σε συνεργασία με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ενημερωτικό webinar για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

 

Δωρεάν Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού ελέγχου «Πνευμόνων Υγεία» για έγκαιρη διάγνωση της νόσου σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

-1η βραβευμένη ψηφιακή ενημερωτική βιβλιοθήκη « Μαθαίνω Ενεργώ Ελπίζω » με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

-1o Συνέδριο FairLifeL.C.C. ( Νοέμβριος 2021) “Καρκίνος του Πνεύμονα-πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση: Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι;” με παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας.

-2oΕτήσιο Συνέδριο FairLifeL.C.C. (Νοέμβριος 2022): “Ο Καρκίνος του Πνεύμονα στην εποχή της Καινοτομίας- η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου, οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και οι κλινικές μελέτες στην Ελλάδα” στο Ίδρυμα Β &Ε Γουλανδρή.

-3ο ΕτήσιοΣυνέδριο FairLifeL.C.C. (Νοέμβριος 2023): “Ο καρκίνος του πνεύμονα σε πρώτο πλάνο – από την καθημερινή πρακτική στην βέλτιστη αντιμετώπιση” στον πολυχώρο Άτρακτος.

-Υλοποίηση και 1η Πανευρωπαϊκή παρουσίαση της διεθνούς καμπάνιας «Κάνε τη σωστή ερώτηση για τον καρκίνο του πνεύμονα» σχετικά με το στίγμα της νόσου που συνδέεται με την καπνιστική συνήθεια και webinar με κεντρικό θέμα την καμπάνια και τις επιπτώσεις του στίγματος.

1οςΠανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής, Αφίσας, ΣλόγκανFairLifeL.C.C. εγκεκριμένος από το ΥΠΑΙΘ, με τίτλο «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα» και δράσεις ευαισθητοποίησης δίπλα στους νέους!

– «Ασκληπιεία εν δράσει. Η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας». για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και τη σημασία της φυσικής άσκησης στην πρόληψη της ασθένειας.

-Σειρά Mini Ενημερωτικών Εκπομπών « 14 Λεπτά » με θεματολογία γύρω από την διάγνωση, την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου.

Βίντεο με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Πνευμόνων και Περιβαλλοντικής Υγείας 2023, καλωσορίζοντας τον Αντώνη Τσαπατάκη, παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης ως νέο ambassador του φορέα.

-Κυκλοφορία του νέου βιβλίου “Πνοή Ζωής”, του Χρήστου Αποστολάκου – ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα, σταδίου ΙV- με τη στήριξη της FairLife L.C.C για την υλοποίηση του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH.

FAIRLIFE L.C.C. 2020 – 2023

Αναζητήστε αναλυτικά τις δράσεις του φορέα!

Οι Συνεργασίες μας

Στην FairLife L.C.C. αναζητάμε διαρκώς νέους δρόμους για να σταθούμε απέναντι στις προκλήσεις! Δουλεύουμε όλοι μαζί για να ενημερώσουμε αλλά και να αλλάξουμε την αντίληψη που υπάρχει για τον καρκίνο του πνεύμονα.
Πέρα από τους στενούς συνεργάτες μας, συνεργαζόμαστε:

– με πάνω από 80 διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες
– με οργανώσεις και επιστημονικούς φορείς του χώρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό
– με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης
– με συλλόγους ασθενών
– με ασθενείς που ζουν με τον καρκίνο του πνεύμονα, τους φροντιστές και μέλη των οικογενειών

 8 Βραβεύσεις

Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023
Διάκριση για τη δράση με τίτλο «Νεανικές Πρωτοβουλίες Αφύπνισης και Ενημέρωσης για τον περιβάλλον και την υγεία: Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς καρκίνο του πνεύμονα.» στην Κατηγορία Περιβάλλον.

Healthcare Business Awards 2023
Αργυρό βραβείο για το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH στην κατηγορία Ψηφιακή Υγεία και απομακρυσμένη φροντίδα

Patient Partnership Awards 2022:
Χρυσό βραβείο για τη δημιουργία της ενημερωτικής ψηφιακής βιβλιοθήκης για τον καρκίνο του πνεύμονα “Μαθαίνω-Ενεργώ-Ελπίζω”.
Χρυσό βραβείο για τη νεανική καμπάνια “Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα”.
Χάλκινο βραβείο για τις πρωτοβουλίες του φορέα σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών.

Healthcare Business Awards 2022.
Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία “Δράσεις με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη”.

Βραβείο από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο του 31ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου για την συνδρομή της FairLife L.C.C. σχετικά με την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

 Βράβευση από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδας

 Οι Αριθμοί της FairLife L.C.C.

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ BREATH
    • 3.400 άμεσα και έμμεσα ωφελήθηκαν στον 1ο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος!
    • 750 Kλήσεις στην Γραμμή Ενημέρωσης 111 57
  • 5 ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ
  • 13 WEBINARS – ΗΜΕΡΙΔΕΣ
  • 13 ΑΙΓΙΔΕΣ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ 15 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ
  • 8 ΕΡΕΥΝΕΣ
  • 53 ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

  • 21.000 followers στα social media
  • 3.000.000 μοναδικοί χρήστες στα social media
  • 1.850.000 προβολές video σε Facebook & YouTube
  • 32.500 ώρες προβολής σε Facebook & YouTube
  • 166.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα 
  • 1.950 δημοσιεύματα

 …..και η Υπόσχεση μας

Χρειάζεται όραμα, επιμονή και δύναμη για να συνεχίζουμε.

Δεν είναι απλώς θέμα δικαιοσύνης. Δεν είναι μόνο φόρος τιμής στους ανθρώπους που χάσαμε. Είναι θέμα Ζωής για τους τωρινούς και μελλοντικούς ασθενείς αλλά και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

 Με το βλέμμα στον ασθενή και σε ένα βιώσιμο αύριο.
Με νέες συνεργασίες.
Με νέες δράσειςπρόληψης για την υγεία των πνευμόνων μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και συμπορεύονται μαζί μας για να γίνει το όραμα του Simon Bell πραγματικότητα…

Η FairLife L.C.C.
…και όσα εσείς και η ψυχή σας τα ξέρει
 
 
“Η δουλειά της FairLife L.C.C. ήταν καταλυτική σε επίπεδο ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους γύρω σου και να παίρνεις βοήθεια και γνώση, γιατί ο κόσμος που δεν έχει κοινωνικές επαφές νιώθει μόνος και αβοήθητος απέναντι στην ασθένεια. “Δημήτρης Π.
 
 “Η σκέψη να απευθυνθούμε στη FairLife L.C.C. ήταν της συντρόφου μου, η οποία έκανε και την πρώτη επικοινωνία με τον φορέα Κατάλαβα πως ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια και στήριξη όταν αντιμετωπίζει νόσο, απειλητική για τη ζωή του. Bασίλης Δ.
 
“Αυτό που μου έδωσε δύναμη είναι η γνωριμία με την FairLife και η συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH που εφαρμόζει ο φορέας. Ακόμα και η πιο απλή κουβέντα μου έκανε καλό. Περίμενα με ανυπομονησία την επόμενη συνεδρία και είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με εξαιρετικούς ψυχοθεραπευτές. Μου έχουν δώσει τόσα πολλά. “Αθηνά Μ.
 
“Θεωρώ ότι η βοήθεια του φορέα είναι ανεκτίμητη, γιατί είναι πάντα μπροστά και πάντα σε εγρήγορση. Εξελίσσεται, παρακολουθώντας τα γεγονότα” Πόλυ Γ.

The post Η FairLife L.C.C. συμπληρώνει 3 χρόνια προσφοράς δίπλα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους! first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αϋπνία: Το δημοφιλές χάπι που αναστρέφει τη φλεγμονή και τους κινδύνους του ανεπαρκούς ύπνου – Δίνεται και για την καρδιά

Ανακαλύψτε την τέλεια άσκηση: Δυναμώνει το σώμα, προστατεύει την καρδιά, βελτιώνει ύπνο και διάθεση

Μεταβολισμός: Έξι μυστικά για να γίνει πιο γρήγορος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More