Έρχεται το “Eurovision Song Contest 2024 – The Draw”!

Στις 30 Ιανουαρίου θα μάθουμε σε ποιον ημιτελικό της Eurovision θα εμφανισθεί η Μαρίνα Σάττι!

Μία πολύ σημαντική διαδικασία η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, είναι η κλήρωση των ημιτελικών ή αλλιώς “allocation draw“. Η κλήρωση για τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου 2024! Συνολικά, 31 χώρες (μέχρι στιγμής) θα περιμένουν να μάθουν σε ποια ημιτελική βραδιά θα κληρωθούν, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, τη φετινή χρονιά οι οικοδεσπότες του διαγωνισμού Σουηδοί, θέλουν να αναβαθμίσουν αυτή τη διαδικασία και να της δώσουν μία μεγαλύτερη αίγλη. Έτσι λοιπόν, η κλήρωση των ημιτελικών αποκτά δικό της όνομα και θα λέγεται πλέον “Eurovision Song Contest 2024 – The Draw”!

Την κλήρωση θα παρουσιάσουν η Pernilla Månsson Colt, η οποία ήταν και στην κλήρωση κατανομής το 2013, και η Farah Abadi.

Θα είναι πολύ διασκεδαστικό να ξεκινήσουμε τη χρονιά της Eurovision στη Σουηδία από το Μάλμε και η κλήρωση μπορεί να είναι πιο σημαντική από ό,τι νομίζετε για τον διαγωνισμό αργότερα!

Pernilla Månsson Colt

BBC / James Stack

Αυτό είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για τη Eurovision και είναι πολύ διασκεδαστικό να μπορούμε να κάνουμε το πρόγραμμα μαζί με την Pernilla, ειδικά επειδή γίνεται στη γενέτειρά μας, το Μάλμε!

Farah Abadi

Τι συμβαίνει στην κλήρωση των ημιτελικών

Η διαδικασία αποτελείται από δύο μέρη. Στην πρώτη φάση, οι έξι χώρες οι οποίες έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στον τελικό (11 Μαίου), θα μάθουν σε ποια από τις δύο ημιτελικές βραδιές θα ψηφίσουν. Έτσι, τρεις χώρες θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό (7 Μαίου) και οι υπόλοιπες τρεις στον δεύτερο (9 Μαίου).

Στη συνέχεια, οι 31 χώρες που θα συμμετάσχουν στις ημιτελικές βραδιές, θα μάθουν σε ποιόν από τους δύο ημιτελικούς θα διαγωνιστούν. Η κλήρωση θα καθορίσει μόνο σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η κάθε χώρα. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του σόου. Συνολικά, 10 χώρες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό.

Οι χώρες των ημιτελικών είναι χωρισμένες σε ομάδες (pot) ανάλογα με τα μοτίβα ψηφοφορίας προηγούμενων χρόνων. Χώρες οι οποίες παραδοσιακά ψηφίζονται, τοποθετούνται στο ίδιο pot, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βρεθούν να διαγωνίζονται την ίδια βραδιά. Τα pot υποβάλλονται σε προσεκτική ανάλυση και έγκριση από τον Εκτελεστικό Επόπτη του Διαγωνισμού (Martin Österdahl) και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς.

To “Eurovision Song Contest 2024 – The Draw” θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου 2024 στις 20:00 ώρα Ελλάδος (19:00 CET)!

ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr

The post Έρχεται το “Eurovision Song Contest 2024 – The Draw”! first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η Ζανέλ τραγουδά τις Μεγάλες Κυρίες του ελληνικού τραγουδιού

Η Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Γιάννα Βασιλείου στο studio!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More