Ο κρίσιμος ρόλος της συνδεσιμότητας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το επιχειρηματικό τοπίο εξελίσσεται και κυρίως, απομακρύνεται με γρήγορους ρυθμούς από τα παραδοσιακά μοντέλα που γνωρίζαμε.

Σήμερα είναι ίσως περισσότερο φανερό από ποτέ ότι οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αναπτυχθούν, αλλά και να είναι ανταγωνιστικές και ανθεκτικές.

Έτσι, καλούνται, μεταξύ άλλων, να επενδύσουν στις κατάλληλες τεχνολογίες που, σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό, τις διαδικασίες και τις λειτουργίες, θα τους δώσουν πολλαπλές δυνατότητες. Πρωτίστως όμως, θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσαρμόζονται γρήγορα στις εκάστοτε μεταβολές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, να εξελίσσονται, να είναι καινοτόμες και φυσικά, να ικανοποιούν τις νέες ανάγκες των πελατών τους.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, λοιπόν, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι μίας συνολικής στρατηγικής επιχειρηματικού μετασχηματισμού και ως εκ τούτου, θεωρείται κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία ή την αποτυχία (και) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύξουν και να μετασχηματίσουν το ψηφιακό τοπίο τους γρήγορα -από τις πρώτες ύλες μέχρι την ικανοποίηση των πελατών τους μέσα από μια περισσότερο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Όπως γίνεται κατανοητό, λοιπόν, η εφαρμογή και η υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και η αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζόμενων, δεν αποτελούν προαιρετικές ενέργειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντίθετα, είναι αναγκαίες καθώς καθορίζουν την επιβίωσή τους.

Ψηφιακές λύσεις στα μέτρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υπό αυτό το πρίσμα, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο των επιχειρήσεων παρέχοντας εργαλεία, όπως η συνδεσιμότητα, που δρουν καταλυτικά στην εύρυθμη λειτουργία τους, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξή τους.

Μία νέα, ολοκληρωμένη λύση συνδεσιμότητας η οποία ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμβάλλει στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αποτελεί η υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business.

Τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί; Μέσω μίας ενιαίας πλατφόρμας στο cloud, η υπηρεσία προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, έλεγχο των εταιρικών εφαρμογών και σύνδεση πολλών εταιρικών σημείων, δρώντας συμπληρωματικά στις παραδοσιακές υπηρεσίες και τα δίκτυα.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αξιοποιεί την τεχνολογία SD-WAN (Software – Defined Wide Area Network), επιτρέποντας την εύκολη διαχείριση της κίνησης των δεδομένων, των εφαρμογών και των συσκευών. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται εύκολα και εξ αποστάσεως το δίκτυό τους, καθώς και να το διαμορφώνουν ή και να το επεκτείνουν με ασφάλεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business

Μέσω cloud dashboard, το οποίο παραμετροποιείται εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, η διαχείριση και ο έλεγχος του δικτύου γίνεται κεντρικά. Παράλληλα, οι χρήστες έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε εσωτερικές και εταιρικές εφαρμογές μέσω cloud και Internet, με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στην κρυπτογράφηση της κίνησης μεταξύ σημείων παρουσίας.

Επιπλέον, η υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business αξιοποιεί συνδυασμούς τεχνολογιών διασύνδεσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (ΜPLS, Broadband Internet και LTE), ώστε η κατανομή των resources των δικτύων να δρομολογείται αυτόματα με τον βέλτιστο τρόπο -ανάλογα την περίπτωση- και χωρίς καθυστερήσεις. Έτσι, επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση, καθώς και η εξοικονόμηση κόστους.

Μάλιστα, η υπηρεσία της COSMOTE διατίθεται με τον απαραίτητο software και hardware εξοπλισμό της Cisco (Cisco Meraki Platform Dashboard, Meraki Appliances) και δη, σε τρία προγράμματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα για να εξυπηρετούν την κίνηση σε κάθε σημείο παρουσίας της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η αξιοποίηση της υπηρεσίας είναι εφικτή ανεξαρτήτως παρόχου της επιχείρησης.

Ο Διευθυντής Β2Β Marketing, CRM & Channel Management Ομίλου ΟΤΕ κ. Θάνος Φαλάγγας ανέφερε σχετικά: «Για την COSMOTE, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η νέα υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business απαντά αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες συνδεσιμότητας κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης, με ευκολία, αξιοπιστία και ασφάλεια».

Το σίγουρο είναι ότι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, είναι απαραίτητο να αναπτύσσονται διαρκώς υπηρεσίες και εργαλεία από μεγάλες εταιρείες, όπως η COSMOTE, που εξελίσσουν και διαφοροποιούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως άλλωστε δήλωσε ο κ. Φαλάγγας, «Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά τους και να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους».

Πηγή

The post Ο κρίσιμος ρόλος της συνδεσιμότητας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Νιγηρία: Γιόρτασαν 50 χρόνια γάμου στην «πρωτεύουσα των διαζυγίων» – Το μυστικό τους

Μυτιλήνη: Ξέσπασε φωτιά στην Κάπη

Επιχείρηση των Αρχών τώρα για παράνομες ξαπλώστρες στον Σχοινιά

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More