Φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα έπιασε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία – Ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια

Η βραδινή τουαλέτα που φόρεσε η Νταϊάνα δύο φορές είχε εκτιμώμένη τιμή 100.000 δολάρια ενώ πωλήθηκε για πάνω από 1 εκατ. δολάρια 

Τιμή ρεκόρ έπιασε βραδινό φόρεμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα σε δημοπρασία, καθώς πωλήθηκε 11 φορές πάνω από την αρχική, εκτιμώμενη τιμή.

Το μαύρο, βελούδινο βραδινό φόρεμα δόθηκε σε δημοπρασία του οίκου Julien’s στο Χόλιγουντ, για 1.148.080 εκατ. δολάρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για το πιο ακριβό φόρεμα, που φόρεσε ποτέ η Νταϊάνα και δημοπρατήθηκε.

Η τουαλέτα, που συνοδεύεται από ασορτί ιλουστρασιόν, είχε εκτιμώμενη τιμή 100.000 δολάρια. Περιλαμβάνει βάτες, μία μπλε φούστα από οργάντζα, ένα μεγάλο φιόγκο και ζώνη.

Η Νταϊάνα φόρεσε πρώτη φορά το φόρεμα στη Φλωρεντία, στην Ιταλία, το 1985, σε ένα δείπνο ενώ βρισκόταν σε βασιλική περιοδεία με τον τότε σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο και το ξαναφόρεσε στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βανκούβερ το 1986. Το συλλεκτικό κομμάτι δημιουργήθηκε με υφάσματα διαλεχτά, από τον παγκοσμίου φήμης έμπορο Jakob Schlaepfer και έχει κεντημένα μικρά μεταλλικά αστέρια, από την ομάδα του Jacques Azagury.

Η φούστα, τύπου μπαλαρίνας, θεωρήθηκε ένδειξη της αγάπης της για τον χορό και το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο.

Getty Images
Getty Images

Πριν από το εντυπωσιακό ρεκόρ που κατάφερε το μπλε φόρεμα, το πιο ακριβό φόρεμα που φορέθηκε ποτέ από την Νταϊάνα και πωλήθηκε σε δημοπρασία ήταν μία βελούδινη τουαλέτα του 1991, από τον Victor Edelstein, το οποίο αγοράστηκε για 604.800 δολάρια τον περασμένο Ιανουάριο. Με λίγα λόγια, το Azagury της Νταϊάνα έχει σχεδόν διπλασιάσει τη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης.

Η Νταϊάνα φόρεσε αρκετά ρούχα σχεδιασμένα από τον Μαροκινό – Βρετανό σχεδιαστή μόδας κατά την διάρκεια της παραμονής της στο παλάτι με τη βασιλική οικογένεια.

Στην δημοπρασία, περιλαμβάνεται και μία μπλούζα, την οποία η Νταϊάνα φόρεσε για το πορτρέτο του αρραβώνα της το 1981.

Η μακρυμάνικη μπλούζα είναι από κρεπ μεταξωτό σιφόν και έχει ροζ σατέν κορδέλα που δένει σε φιόγκο κάτω από τον γιακά. Το μπροστινό μέρος της έχει χαλαρές πιέτες, ενώ τα μακριά μανίκια καταλήγουν σε ριχτές μανσέτες. Πωλήθηκε για 381.000 δολάρια, σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση που έφτανε τα 80.000 δολάρια.

Στη δημοπρασία συμπεριλαμβάνονταν και ρούχα σταρ των Χόλιγουν, μεταξύ των οποίων ένα Givenchy φόρεμα που φόρεσε η Audrey Hepburn στην κωμωδία Charade του 1963, ένα αμάνικο φόρεμα που φορούσε η Gloria Swanson στην ταινία νουάρ του 1950 Sunset Boulevard καθώς και το ναυτικό φόρεμα της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ από το My Barbra του 1960.

Πηγή

The post Φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα έπιασε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία – Ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απειλητικά μηνύματα δεχόταν ο 54χρονος τοπογράφος στο Ψυχικό

Ο Κιρ Στάρμερ σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών μετά την εκλογική νίκη του, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη νίκη του κόμματος μετά τον Τόνι Μπλερ. Ο Στάρμερ, που τώρα είναι πρωθυπουργός, ανανέωσε το υπουργικό συμβούλιο με την τοποθέτηση πολλών νέων προσώπων σε σημαντικές θέσεις. Κορυφαίες θέσεις στο νέο υπουργικό συμβούλιο Ρέιτσελ Ριβς – Υπουργός Οικονομικών, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση. Η Ριβς, πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η ανάπτυξη της οικονομίας και η διαχείριση του εθνικού χρέους​​. Άντζελα Ρέινερ – Αναπληρώτρια πρωθυπουργός και Υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Ρέινερ, γνωστή για το δύσκολο παρελθόν της και την πρώιμη καριέρα της ως συνδικαλίστρια, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση πολιτικών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες​​. Ντέιβιντ Λάμι – Υπουργός Εξωτερικών, με εμπειρία στη διαχείριση των διεθνών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου​​​​. Ιβέτ Κούπερ – Υπουργός Εσωτερικών, η οποία θα επικεντρωθεί σε θέματα μετανάστευσης και αστυνόμευσης. Η Κούπερ επιστρέφει στο προσκήνιο με πλούσια εμπειρία από προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις​​. Γουές Στρίτινγκ – Υπουργός Υγείας, έχοντας επανέλθει δυναμικά στην πολιτική σκηνή μετά από προσωπική μάχη με τον καρκίνο. Στόχος του είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)​​​​. Μπρίτζετ Φίλιπσον – Υπουργός Παιδείας, με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας​​. Επιπλέον, η κυβέρνηση περιλαμβάνει έμπειρα στελέχη όπως ο Τζον Χίλι στο Υπουργείο Άμυνας, η Σαμπάνα Μαχμούντ ως Υπουργός Δικαιοσύνης, και η Λούσι Πάουελ ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού​​​​. Με αυτή την ομάδα, ο Στάρμερ επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση και να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σλοβακία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρόμπερτ Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More