Θα κυκλοφορήσει το ψηφιακό ευρώ το 2024 ή θα γίνει αποδεκτό το Bitcoin από την ECB

Θα κυκλοφορήσει το ψηφιακό ευρώ το 2024 ή θα γίνει αποδεκτό το Bitcoin από την ECB – Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (European Central Bank – ECB) έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του ψηφιακού ευρώ, γνωστού και ως “E-Euro”

Καθώς πλησιάζουμε στο 2024, αρκετός κόσμος αναρωτιέται εάν το ψηφιακό ευρώ θα κυκλοφορήσει το νέο έτος, ή αν το Bitcoin και ενδεχομένως άλλα κρυπτονομίσματα, θα εξασφαλίσουν την αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αγοράστε BTCETF πριν εξαντληθεί

Βασικές πληροφορίες για το ψηφιακό ευρώ

Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα προς ένα ψηφιακό ευρώ αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, με την έγκριση της φάσης προετοιμασίας τον Νοέμβριο του 2023. Αυτή η φάση στοχεύει στο να προετοιμάσει το έδαφος για μια πιθανή έκδοση, με την οριστικοποίηση του εγχειριδίου κανόνων για το ψηφιακό ευρώ και τον εντοπισμό ικανών εταιρειών για την ανάπτυξη της απαιτούμενης πλατφόρμας και υποδομής.

Οι δοκιμές και ο πειραματισμός θα είναι αναπόσπαστο μέρος για να διασφαλιστεί η ευθυγράμμιση τόσο με τις απαιτήσεις του Ευρωσυστήματος όσο και με τις προτιμήσεις των χρηστών. 

Ωστόσο, ένα κρίσιμο σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η τελική απόφαση σχετικά με την έκδοση ψηφιακού ευρώ μπορεί να εξεταστεί μόνο μετά την έγκριση του νομοθετικού πλαισίου για το ψηφιακό ευρώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καθώς η ECB προχωρά σε αυτές τις φάσεις, το αν τελικά θα γίνει πραγματικότητα, θα φανεί τα επόμενα χρόνια.

Αγοράστε BTCETF πριν εξαντληθεί

Παράλληλα με τη διερεύνηση του ψηφιακού ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ευρύτερο τοπίο των κρυπτονομισμάτων κάνει θραύση. Κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum έχουν ήδη κερδίσει την αποδοχή τους ως μέσα πληρωμής σε διάφορα καταστήματα παγκοσμίως. Ειδικότερα, ολόκληρα έθνη, όπως το Ελ Σαλβαδόρ, έχουν αναγνωρίσει τα κρυπτονομίσματα ως επίσημα νομίσματα.

Η ECB, υπό την ηγεσία της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ, παρακολουθεί στενά την άνοδο των κρυπτονομισμάτων. Ενώ το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα δεν υποστηρίζονται από κάποια κεντρική αρχή, η αυξανόμενη δημοτικότητα και αποδοχή τους εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον πιθανό ρόλο τους στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα.

Ψηφιακό ευρώ Vs Bitcoin

Το ψηφιακό ευρώ, όπως άλλωστε τονίζει η ECB, δεν θα είναι ένα κρυπτονόμισμα. Προβαίνοντας σε μία σύγκριση με το Bitcoin, μπορούμε άλλωστε να κατανοήσουμε τις διαφορές. Μερικές από αυτές είναι:

  • Υποστήριξη από κεντρική αρχή: Το ψηφιακό ευρώ υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ το Bitcoin είναι αποκεντρωμένο.
  • Αποδοχή και σταθερότητα: Το e-euro στοχεύει σε ευρεία αποδοχή, σταθερότητα και πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, σε αντίθεση με το BTC που χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταβλητότητα και πιο αργές συναλλαγές.
  • Προστασία των χρηστών: Το ψηφιακό ευρώ δίνει έμφαση στη νομική προστασία των χρηστών, σε αντίθεση με το Bitcoin το οποίο είναι ευάλωτο σε πειρατεία χωρίς νομική προστασία.
  • Ανωνυμία: Το ψηφιακό ευρώ θα παρέχει δυνατότητα ανωνυμίας βάσει τεχνικών και ρυθμιστικών χαρακτηριστικών, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το επίπεδο ανωνυμίας που προσφέρει το BTC.

Το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και νέες επενδυτικές ευκαιρίες

Σίγουρα, το ψηφιακό ευρώ μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα, ωστόσο η επίσημη κυκλοφορία του φαίνεται να απαιτεί ακόμη αρκετό καιρό πριν γίνει πραγματικότητα. Αντιθέτως, τα κρυπτονομίσματα γίνονται ολοένα και περισσότερο αποδεκτά από ανεξάρτητους χρήστες και Κυβερνήσεις.

Όσο μάλιστα αυξάνεται η αποδοχή των κρυπτονομισμάτων, νέες επενδυτικές ευκαιρίες παρουσιάζονται για τους επενδυτές. Μία από τις καλύτερες αυτή τη στιγμή είναι το Bitcoin ETF Token, ένα κρυπτονόμισμα που έχει κερδίσει τεράστια προσοχή στη φάση της προπώλησης.

Με τις εξελίξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων να είναι ραγδαίες και γεγονότα όπως η έγκριση των Spot Bitcoin ETF και το Bitcoin Halving να βρίσκονται όλο και πιο κοντά, το Bitcoin ETF Token αποτελεί θα λέγαμε το κρυπτονόμισμα που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προοπτικές ανόδου. Άλλωστε, ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που εκμεταλλεύεται τα επερχόμενα αυτά γεγονότα για να μειώσει τη συνολική του διαθεσιμότητα και τον φόρο πώλησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το ανερχόμενο αυτό κρυπτονόμισμα, μπορείτε να βρείτε και στο άρθρο μας:

Bitcoin ETF Token: Τελευταία ευκαιρία να επενδύσετε πριν εκτοξευτεί ολόκληρη η αγορά

Σημαντικό να τονίσουμε ότι η προπώληση του BTCETF βρίσκεται ήδη στο 10ο και τελευταίο στάδιο, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει τα 4.1 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια. Όπως όλα δείχνουν, το ξεπούλημα είναι θέμα χρόνου. Εάν ενδιαφέρεστε λοιπόν για μια επένδυση στο Bitcoin ETF Token, αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία.

Αγοράστε BTCETF πριν εξαντληθεί

The post Θα κυκλοφορήσει το ψηφιακό ευρώ το 2024 ή θα γίνει αποδεκτό το Bitcoin από την ECB first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Δολοφονία στο Ψυχικό: Η Μύκονος θα δώσει… απαντήσεις για την εκτέλεση του τοπογράφου

Τέξας: «Μοναχικός» καρχαρίας τρομοκρατεί παραλία – 4 επιθέσεις σε λίγες μέρες

Πελαργός ετών 12: Ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ελλάδα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More