Χαμάς: «Κανένας όμηρος δεν θα βγει ζωντανός από τη Γάζα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας»

Εκπρόσωπος της Χαμάς εξέδωσε προειδοποίηση για τις ζωές των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Σε τηλεοπτική δήλωσή του, εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι το Ισραήλ δεν θα παραλάβει «τους κρατούμενους ζωντανούς χωρίς ανταλλαγή και διαπραγμάτευση και ικανοποίηση των αιτημάτων της αντίστασης», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ισραήλ λέει ότι υπάρχουν ακόμα 137 όμηροι στη Γάζα, ενώ ακτιβιστές λένε ότι περίπου 7.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Το Κατάρ συνεχίζει τη διαμεσολάβηση σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει περισσότερους ομήρους – αλλά ο πρωθυπουργός, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι λέει ότι «δυστυχώς, δεν βλέπουμε την ίδια προθυμία που είχαμε δει τις προηγούμενες εβδομάδες».

Μήνες έντονων βομβαρδισμών και συγκρούσεων oδήγησαν το σύστημα υγείας της Γάζας στο χείλος της κατάρρευσης, με τα περισσότερα νοσοκομεία να μην λειτουργούν πλέον και σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισκέφτηκε τα βομβαρδισμένα ερείπια του νοσοκομείου Aλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και βρήκε τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους να έχουν βρει καταφύγιο ανάμεσα στα συντρίμμια μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στο ιατρικό κέντρο τον περασμένο μήνα.

«Η ζωή μας έχει γίνει μια ζωντανή κόλαση, δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, αλεύρι, ψωμί, φάρμακα για τα παιδιά που είναι όλα άρρωστα», είπε ο Μοχάμεντ Νταλούλ, 38 ετών, που κατέφυγε εκεί με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 1,9 εκατομμύρια από τους 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, περίπου οι μισοί από αυτούς παιδιά. Το Ισραήλ είχε παροτρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο στο νότο, αλλά μετά την επέκταση του πολέμου δεν υπάρχουν πλέον ασφαλή μέρη για να πάνε οι άμαχοι. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να πιέζουν το Ισραήλ για μεγαλύτερη προστασία των αμάχων στη σύγκρουση.

The post Χαμάς: «Κανένας όμηρος δεν θα βγει ζωντανός από τη Γάζα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πάρος: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

ΑΣΕΠ: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία

Επίδομα Παιδιού: Λήγει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά – Πότε ξεκινούν οι επόμενες αιτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More