Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ανταλλάσσει» 300 Παλαιστίνιους κρατουμένους με 50 ομήρους της Χαμάς – Χαιρετίζει ο Μπάιντεν

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Ισραήλ δημοσίευσε λίστα με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων.

Ο κατάλογος, που δημοσιεύτηκε από το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης, φαίνεται να περιλαμβάνει 300 κρατούμενους -αριθμό διπλάσιο από τους 150 φυλακισμένους γυναίκες και παιδιά που συμφώνησε να απελευθερώσει το Ισραήλ. Αυτό υποδηλώνει ότι η λίστα προορίζεται να επιτρέψει τυχόν νομικές προκλήσεις της τελευταίας στιγμής.

Με βάση τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε τη νύχτα, η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει 50 ομήρους με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους και μια τετραήμερη κατάπαυση του πυρός. Η συμφωνία σημαίνει επίσης ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέπεται να πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση στη νότια Γάζα καθ’ όλη τη διάρκεια της παύσης των μαχών και θα μπορεί να διεξάγει τέτοιες επιχειρήσεις μόνο για έξι ώρες την ημέρα στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να ανατραπεί, καθώς το ισραηλινό κοινό έχει 24 ώρες για να υποβάλει αίτημα κατά της προγραμματισμένης απελευθέρωσης Παλαιστινίων κρατουμένων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται, καθώς συγγενείς των 240 ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και χιλιάδες υποστηρικτές τους άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωσή τους.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η δήλωση Μπάιντεν για τη συμφωνία

«Χαιρετίζω τη συμφωνία για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που είχε συλλάβει η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά τη διάρκεια της βίαιης επίθεσής της εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Τζιλ και εγώ έχουμε όλους αυτούς που κρατούνται όμηροι και τους αγαπημένους τους κοντά στην καρδιά μας αυτές τις πολλές εβδομάδες, και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που μερικές από αυτές τις γενναίες ψυχές, που έχουν υπομείνει εβδομάδες αιχμαλωσίας και μια ανείπωτη δοκιμασία, θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους μόλις εφαρμοστεί πλήρως αυτή η συμφωνία.

Ευχαριστώ τον σεΐχη Tαμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι του Κατάρ και τον Πρόεδρο Aμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι της Αιγύπτου για την ηγεσία τους και τη συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας. Και εκτιμώ τη δέσμευση που ανέλαβαν ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και η κυβέρνησή του για την υποστήριξη μιας εκτεταμένης παύσης για να διασφαλιστεί ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως και να διασφαλιστεί η παροχή πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση του πόνου των αθώων παλαιστινιακών οικογενειών στη Γάζα.

Ανυπομονώ να μιλήσω με καθέναν από αυτούς τους ηγέτες και να παραμείνω σε στενή επαφή καθώς εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα υλοποιηθεί στο σύνολό της. Είναι σημαντικό να εφαρμοστούν πλήρως όλες οι πτυχές αυτής της συμφωνίας. Ως πρόεδρος, δεν έχω μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να διασφαλίσω την ασφάλεια των Αμερικανών που κρατούνται όμηροι σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό – από τις πρώτες στιγμές της βίαιης επίθεσης της Χαμάς – η ομάδα εθνικής ασφάλειας και εγώ συνεργαστήκαμε στενά με περιφερειακούς εταίρους με στόχο να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των συμπολιτών μας.

Είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας στο τέλος Οκτωβρίου, όταν δύο Αμερικανοί επανενώθηκαν με τους αγαπημένους τους. Η σημερινή συμφωνία θα πρέπει να φέρει στο σπίτι επιπλέον Αμερικανούς ομήρους και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι. Η σημερινή συμφωνία είναι απόδειξη της ακούραστης διπλωματίας και της αποφασιστικότητας πολλών αφοσιωμένων ατόμων σε όλη την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να φέρουν τους Αμερικανούς στα σπίτια τους».

The post Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ανταλλάσσει» 300 Παλαιστίνιους κρατουμένους με 50 ομήρους της Χαμάς – Χαιρετίζει ο Μπάιντεν first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More