«Καθαρή Εβδομάδα»: Η κίτρινη καρδιά που «αγκάλιασε» τους εργαζόμενους καθαριότητας

Η «Καθαρή Εβδομάδα», μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης  με τη στήριξη της  Kärcher Greece, έγινε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από την Πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Παλαιό Φάληρο.

Αλήθεια, πόσα απογεύματα επιλέξαμε να αποβάλλουμε το στρες της καθημερινότητας με έναν περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς μας; Άραγε, πόσες φορές καθίσαμε σε ένα μικρό πεζούλι, σε κάποιον δημόσιο χώρο, για να περιμένουμε το επόμενο λεωφορείο; Πιθανότατα αρκετές.

Για να διατηρεί, ωστόσο, η πόλη μας αυτήν την εικόνα, οι άνθρωποι των Δήμων μας βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Και η αλήθεια είναι πως αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ», κάτι που μας υπενθυμίζει η «Καθαρή Εβδομάδα», μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Kärcher Greece.

Η «Καθαρή Εβδομάδα» ξεκίνησε επίσημα φέτος την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, από την Πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Παλαιό Φάληρο, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου. Και εμείς βρεθήκαμε εκεί για να πούμε το «ευχαριστώ» μας σε όσους φροντίζουν καθημερινά να απολαμβάνουμε και να μοιραζόμαστε καθαρούς χώρους. Κατά την επίσημη έναρξη της «Καθαρής Εβδομάδας», μάλιστα, μία μεγάλη κίτρινη καρδιά, σήμα κατατεθέν της δράσης, «αγκάλιασε» τους εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και φώτισε ολόκληρη την Πλατεία.

Ο προϊστάμενος καθαριότητας Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Χρήστος Λυμπερόπουλος, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Παλαιού Φαλήρου κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος – Photo credits: Alexandros Vetoulis

Η συμβολική φωταγώγηση έγινε παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου, της αντιδημάρχου καθαριότητας Παλαιού Φαλήρου κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου, του προϊστάμενου καθαριότητας του Δήμου κ. Χρήστου Λυμπερόπουλου, του Τοπικού Συστήματος Προσκόπων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου και εκπροσώπων του φορέα Humanity Greece.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Παλαιού Φαλήρου κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο προϊστάμενος καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Χρήστος Λυμπερόπουλος, η κ. Μαρία Ηλιάκη, η κ. Δώρα Λυκάκη, Product & Marketing Director της Kärcher Greece και εκπρόσωποι του Δήμου Φαλήρου – Photo credits: Alexandros Vetoulis

Μάλιστα, την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη, ενώ εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου παρευρέθηκαν, επίσης, στο event για να ακούσουν από κοντά τα δικά μας «ευχαριστώ».

Τα παιδιά του Τοπικού Συστήματος Παλαιού Φαλήρου δίνουν τις ζωγραφιές τους στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου – Photo credits: Alexandros Vetoulis

Η κίτρινη καρδιά φώτισε ολόκληρη την πλατεία, ενώ τα παιδιά των δύο Συστημάτων Προσκόπων είπαν το δικό τους ξεχωριστό «ευχαριστώ» με τις ζωγραφιές που είχαν δημιουργήσει για την «Καθαρή Εβδομάδα», μια δράση την οποία στηρίζει η Kärcher Greece, μια εταιρεία που εδώ και 30 χρόνια στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ποιότητα της ζωής στην Ελλάδα.

Στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Παλαιό Φάληρο, λοιπόν, γίναμε όλοι μία γειτονιά, νιώσαμε τη ζεστασιά και τη φιλική ατμόσφαιρα που μία «Καθαρή Εβδομάδα», πρέπει να παρέχει. Και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το «ταξίδι» της η κίτρινη καρδιά. Διότι από το Παλαιό Φάληρο, θα «ταξιδέψει» στην Καλαμάτα και από εκεί στο Αγρίνιο. Στόχος της; Να μοιράσει «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που φροντίζουν να έχουμε ένα πιο καθαρό περιβάλλον και παράλληλα, να μας «φωτίσει» ώστε να κάνουμε καθημερινά πράξεις που ωφελούν το περιβάλλον και συμβάλλουν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

Όσο για εκείνους που δεν κατάφεραν να δώσουν ραντεβού στο Παλαιό Φάληρο στις 19 Νοεμβρίου ή δεν θα βρίσκονται στην Καλαμάτα και το Αγρίνιο τις επόμενες ημέρες, μπορούν και πάλι να γιορτάσουν τη φετινή «Καθαρή Εβδομάδα» και να πουν το δικό τους «ευχαριστώ», μπαίνοντας απλώς στην ιστοσελίδα katharievdomada.gr και κάνοντας ένα «κλικ» πάνω στην κίτρινη καρδιά που θα δουν εκεί!

Η ομάδα του Humanity Greece με την κ. Δώρα Λυκάκη, Product & Marketing Director της Kärcher Greece – Photo credits: Alexandros Vetoulis

Το σίγουρο είναι ότι η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Kärcher Greece, εκτός από «ευχαριστώ», μοίρασε και έμπνευση σε όλους εμάς να συνδράμουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, υπενθυμίζοντάς μας τη διαφορά που μπορεί να κάνει στην ποιότητα ζωής μας, το να απολαμβάνουμε καθημερινά περισσότερους χώρους που είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Τη φετινή χρονιά, τη δράση «Καθαρή Εβδομάδα» έχει αγκαλιάσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με δράσεις σε όλη τη χώρα, ο φορέας Humanity Greece που προάγει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης, η εταιρία Pet City, ο όμιλος Καρυδάκης και η DPG Media.

Εσείς, είστε έτοιμοι να πείτε το δικό σας «ευχαριστώ» και να γιορτάσετε τη φετινή «Καθαρή Εβδομάδα»;

Πηγή

The post «Καθαρή Εβδομάδα»: Η κίτρινη καρδιά που «αγκάλιασε» τους εργαζόμενους καθαριότητας first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η πολιτική δύση του Λευτέρη Αυγενάκη – Το «ένοχο» παρελθόν ανάρμοστων συμπεριφορών του

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας»

Δεν χρειάζομαι κανέναν για να είμαι καλά. Μονάχα εμένα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More