M’ ένα βιβλίο συζητώ: «Ο Ανήφορος»

Φιλαναγνώστη, η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου σε προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση

“M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, 18.00, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων.
Πάρε μέρος στη δημιουργική συζήτηση γύρω από το κοινωνικό μυθιστόρημα του Ν.Καζαντζάκη «Ο ανήφορος» – εκδόσεις Διόπτρα.

Εισηγήτρια : η βιβλιόφιλη Μαρία Λυμπεροπούλου, Φιλόλογος με ειδικότητα στη θεατρολογία.

Δηλώσεις συμμετοχής στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, μέχρι την Πέμπτη 2.11.2023, για λήψη του zoom link.

… «Το μέχρι πρόσφατα, από το 1946, ανέκδοτο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη είναι ο καθρέφτης των μεταπολεμικών ανησυχιών και προβληματισμών του συγγραφέα. Η δράση του εκτυλίσσεται σε Κρήτη και Αγγλία. Ο άνθρωπος που βγαίνει από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ένας άνθρωπος που κινδυνεύει και ο Κοσμάς-συγγραφέας μεταβαίνει στη μεταπολεμική Αγγλία, για να τον σώσει. Το προσωπικό κόστος της επιλογής του ανηφορικού τούτου δρόμου είναι τεράστιο. Ποιο το όφελος για το σύγχρονο αναγνωστικό κοινό; Θα χαρεί τη γραφή του Καζαντζάκη, θα απολαύσει τις περιγραφές του κρητικού και του αγγλικού φυσικού και πολιτιστικού τοπίου, θα συγκινηθεί από την τραγωδία της εβραιοπούλας Νοεμή, θα θεωρήσει επίκαιρη την αποτύπωση της σκοτεινής κατάστασης της ανθρωπότητας, καθώς από το 1946 δεν έχουν αλλάξει και πολλά: Δυσπιστίες, μίση, οι λαοί ανήσυχοι, πεινασμένοι, αδικημένοι, καμιά συνεννόηση. Ο αναγνώστης θα βρει παρηγοριά στην ελπιδοφόρα νίκη του ανθρώπου επί της ύλης και την κατάκτηση της ελευθερίας σε μια συνεχή ανηφορική πορεία.»…

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου – πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 460 εκδηλώσεις Μ’ ένα βιβλίο συζητώ, ενώ δημιούργησε 914 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της.

Αδριανού 3 – 154 51 Νέο Ψυχικό

Τ 210 646 3888 | F 210 646 3263

info@elbi.gr | www.elbi.gr

facebook | youtube

The post M’ ένα βιβλίο συζητώ: «Ο Ανήφορος» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κουρούπη “Το δέντρο στο νοσοκομείο με τις μαριονέτες”

Παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου «Αντιγόνη Ν. Ζουρούδη – Η Μάνα της Δωδεκανήσου» της Άννας Χαρίτου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Χρ. Χήρα “Ο Μεγάλος Υπερσιβηρικός”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More