‘Μιλώντας για την Άλκη’ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Ένα παραμύθι για την Άλκη», που επιμελούνται η Ίρις Κρητικού και ο Νίκος Βατόπουλος, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν τη συζήτηση ‘Μιλώντας για την Άλκη’.

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στις 19:30, οι επιμελητές της έκθεσης, μιλούν για την πολυαγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Άλκη Ζέη, με φίλους και συνεργάτες της και μοιράζονται με το κοινό γνωστές ή άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη» πραγματοποιείται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη, και θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου. Με τη συμμετοχή 54 καλλιτεχνών και με αρχειακό και φωτογραφικό υλικό και πρωτότυπα αντικείμενα, προσφέρει ένα ιστορικό και μαζί ψυχογραφικό βλέμμα στον πυκνό κόσμο της μεγάλης συγγραφέως. Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας – εκπαιδευτικός Κλειώ Μακρή, εικαστικός Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας – κριτικός βιβλίων για παιδιά Χριστίνα Ντουνιά, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαριέττα Πεπελάση, ψυχολόγος – συγγραφέας

Μαζί τους οι: Ίρις Κρητικού, αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή – συγγραφέας.

Πριν από την εκδήλωση, στις 18:00, οι επιμελητές θα υποδεχτούν το κοινό στην έκθεση για να το ξεναγήσουν.

Πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

The post ‘Μιλώντας για την Άλκη’ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Μίνως Μάτσας – «Αίμα»

Γεράσιμος Κανάκης ‘Ωδή στην ελευθερία’

‘Άμλετ’ στο Κηποθέατρο Παπάγου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More