Αποσύρει διπλωμάτες από την Τουρκία το Ισραήλ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

Πόλεμος στο Ισραήλ: Από το βράδυ της Παρασκευής (27.10.2023) οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εντείνει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και επικεντρώνονται βόρεια στο Μπέιτ Χανούν και από εκεί έχουν αρχίσει να πιέζουν νοτιότερα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν δήλωσε το Σάββατο ότι διέταξε όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους του Ισραήλ να επιστρέψουν από την Τουρκία, λόγω των «σκληρών δηλώσεων».

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Κοέν δήλωσε ότι η κίνηση αυτή έγινε για να «επανεκτιμηθούν οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας».

Given the grave statements coming from Turkey, I have ordered the return of diplomatic representatives there in order to conduct a reevaluation of the relations between Israel and Turkey.

— אלי כהן | Eli Cohen (@elicoh1) October 28, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη πως το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

“Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα”, είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι “ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα”.

“Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης”, είπε ο Ερντογάν.

Το Ριάντ προειδοποιεί το Ισραήλ για τον κίνδυνο συνέχισης των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει οιεσδήποτε χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων που μπορεί να απειλήσουν τις ζωές Παλαιστινίων αμάχων.

“Το βασίλειο [της Σαουδικής Αραβίας] καταδικάζει και καταγγέλλει τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να συνεχίσει να διεξάγει αυτές τις κατάφωρες και αδικαιολόγητες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εναντίον των αδελφών μας Παλαιστινίων” αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εισήλθε στη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Γάζα και διεύρυνε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς εντείνει την επίθεσή του εναντίον της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

The post Αποσύρει διπλωμάτες από την Τουρκία το Ισραήλ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η πολιτική δύση του Λευτέρη Αυγενάκη – Το «ένοχο» παρελθόν ανάρμοστων συμπεριφορών του

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας»

Δεν χρειάζομαι κανέναν για να είμαι καλά. Μονάχα εμένα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More