ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «M’ ένα βιβλίο συζητώ»

«Τα πέτρινα λιοντάρια»

Φιλαναγνώστη, η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου σε προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση

“M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, 18.00, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων.
Πάρε μέρος στη δημιουργική συζήτηση γύρω από το κοινωνικό μυθιστόρημα της Ιουλίας Ιατρίδη “Τα πέτρινα λιοντάρια» – εκδόσεις Εστία.

Εισηγήτρια : η βιβλιόφιλη από τη Γενεύη Γρηγορία Αντωναράκη, Εκπαιδευτικός.

Δηλώσεις συμμετοχής στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, μέχρι την Πέμπτη 19.10.2023, για λήψη του zoom link.

… «Η Πανώρια, οκτώ χρονών κοριτσάκι, ζει την καταστροφή της Σμύρνης που τη σημαδεύει για πάντα. Ερχόμενη στην Ελλάδα, ολομόναχη και ορφανή, εργάζεται ως υπηρέτρια σε διάφορα σπίτια. Στα σπίτια αυτά μαθαίνει σιγά-σιγά, και με αρκετά επώδυνο τρόπο, να μην εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Το καλόψυχο ορφανό κορίτσι κάποια στιγμή ερωτεύεται ένα φτωχό, αλλά καλό παιδί και  αρχίζει να κάνει όνειρα. Όμως εκείνος προδίδει την αγάπη της επιδιώκοντας να ανέλθει στην κοινωνική σκάλα. Τα όνειρά της γκρεμίζονται. Ακόμα κι αυτό που τόσα χρόνια της γλύκαινε τη δύσκολη καθημερινότητα, ένα σπιτάκι με μπαλκόνι που θα το υποβάσταζαν δυο πέτρινα λιοντάρια. σαν το πατρικό της στη Σμύρνη. Όταν καταφέρει επιτέλους να το τελειώσει, αλλάζει γνώμη και δεν πηγαίνει γιατί δεν αντέχει τη μοναξιά.»…

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου – πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 460 εκδηλώσεις Μ’ ένα βιβλίο συζητώ, ενώ δημιούργησε 914 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της.

Αδριανού 3 – 154 51 Νέο Ψυχικό

Τ 210 646 3888 | F 210 646 3263

info@elbi.gr | www.elbi.gr

facebook | youtube

The post ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «M’ ένα βιβλίο συζητώ» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κουρούπη “Το δέντρο στο νοσοκομείο με τις μαριονέτες”

Παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου «Αντιγόνη Ν. Ζουρούδη – Η Μάνα της Δωδεκανήσου» της Άννας Χαρίτου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Χρ. Χήρα “Ο Μεγάλος Υπερσιβηρικός”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More