Συνάντηση Ισραήλ – Χαμάς: «Ανοιχτοί σε κάθε μέτρο εναντίον του Ισραήλ»

Συνάντηση Ιράν – Χαμάς: Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια στη Ντόχα του Κατάρ

Φουντώνει η φλόγα στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής καθώς Χαμάς και Ιράν συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις εναντίον του Ισραήλ!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ και συμμετείχε ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια, και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

«Αν τα εγκλήματα των Σιωνιστών συνεχιστούν στη Γάζα, κάθε πιθανή παρέμβαση του Ιράν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί για να σταματήσουν», δήλωσε ο Αμπντολαχιάν μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας τόνισε πως η Τεχεράνη έχει προτείνει σύσκεψη με τους υπουργούς εξωτερικών όλων των ισλαμικών χωρών ώστε να ληφθούν κοινά μέτρα κατά του Ισραήλ.

Ο Χανίγια από την πλευρά του, ζήτησε από όλους να στηρίξουν τους Παλαιστίνιους στον αγώνα τους εναντίον του Ισραήλ.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη συνάντηση του Αμπντολαχιάν τις τελευταίες ημέρες, καθώς είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις του σε Ιράκ, Λίβανο και Συρία.

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ισραήλ: Στην άμεση εκκένωση ακτίνας 4 χιλιομέτρων γύρω από τα σύνορα με τον Λίβανο, προχώρησε το Ισραήλ

Έκτακτα μέτρα από το Ισραήλ μετά την επίθεση στην πόλη Shutla από την Χεζμπολάχ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πολίτη, καθώς προχώρησε σε άμεση εκκένωση όλης της παραμεθόριας περιοχής με τον Λίβανο σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, o IDF, δημιούργησε άμεσα νεκρή ζώνη ενώ έχει μπλοκάρει και τα GPS.

«Ο IDF απαγορεύει στους πολίτες να εισέλθουν στην συγκεκριμένα περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στους Times Of Israel.

Παράλληλα, οι Αρχές έκαναν συστάσεις στους πολίτες να είναι έτοιμοι να εισέλθουν στα καταφύγια.

Δηλώνει έτοιμο για όλα το Ισραήλ στις αραβικές χώρες: Δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο ανακωχής με οποιαδήποτε αραβική χώρα το Ισραήλ

Την ώρα που το Ιράν και η Χαμάς απειλούν ευθέως το Ισραήλ με από κοινού επίθεση, η Ιερουσαλήμ όχι μόνο δεν συζητά το ενδεχόμενο ανακωχής αλλά είναι έτοιμο για μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή!

Σύμφωνα με έναν εκ των εκπροσώπων του Ισραηλινού Στρατού, Daniel Hagari, το Ισραήλ είναι έτοιμο για οποιαδήποτε επιχείρηση σε οποιοδήποτε σημείο της Μέσης Ανατολής.

«Κοιτάζουμε πάντα τριγύρω μας, σε όλη την Μέση Ανατολή. Ο IDF θα επιχειρήσει σε οποιοδήποτε σημείο της Μέσης Ανατολής για να διασφαλίσει τους στόχους του Ισραήλ. Είμαι πλήρως προετοιμασμένη για οποιοδήποτε σημείο», ανέφερε ο Hagari.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες αφότου ο αρχηγός της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν στη Ντόχα, με στόχο μια από κοινού δράση εναντίον του Ισραήλ.

Δηλώνει έτοιμο για όλα το Ισραήλ στις αραβικές χώρες – «Θα επιχειρήσουμε παντού στη Μέση Ανατολή»

Ισραηλινός αξιωματούχος: Ώρα μηδέν για την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα, την ίδια ώρα που η Χαμάς επιμένει για πόλεμο μέχρι τέλους

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε την Κυριακή το Ιράν ότι προσπαθεί να ανοίξει ένα δεύτερο πολεμικό μέτωπο αναπτύσσοντας όπλα στη Συρία ή μέσω αυτής, καθώς το Ισραήλ εντείνει την αντεπίθεσή του στη Γάζα στα νότια.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X που έθετε ένα τέτοιο σενάριο, ο Joshua Zarka, επικεφαλής στρατηγικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, δήλωσε: “Αυτοί (οι Ιρανοί) είναι”.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ισραηλινός Στρατός προχώρησε μάλιστα και στην δημοσιοποίηση αποδείξεων

Μπορεί το Ισραήλ να άνοιξε ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την εκκένωση της Γάζας από τους αμάχους, ωστόσο η Χαμάς, σύμφωνα με την Ιερουσαλήμ, δεν επιτρέπει στους πολίτες να φύγουν.

Σύμφωνα με τον IDF, η Χαμάς σταματάει τους πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα από τον βορρά. Ο εκπρόσωπος μάλιστα του IDF, Jonathan Conricus, τόνισε πως υπήρξαν πυραυλικές επιθέσεις προς το Τελ Αβίβ από την Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς προειδοποίησε τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τη Γάζα. Σταμάτησε ολόκληρα κονβόι», σχολίασε ο Conricus.

«Δεν είναι καθόλου ανθρωπιστικό να χρησιμοποιείς πολίτες κατά τη διάρκεια πολέμου. Δείχνει για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει από την πλευρά της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, καμία αξία προς την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε.

LIVE UPDATE with @jconricus: Hamas is blocking the evacuation of civilians. https://t.co/N7Y08WP8gM

— Israel Defense Forces (@IDF) October 15, 2023

The post Συνάντηση Ισραήλ – Χαμάς: «Ανοιχτοί σε κάθε μέτρο εναντίον του Ισραήλ» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για τη δημιουργία δωματίων προσωπικού ξενοδοχείων

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Άπιαστο όνειρο οι καλοκαιρινές διακοπές

Ποιος είναι ο 69χρονος καρδιοχειρουργός Μασούτ Πεζεσκιάν που εξελέγη νέος πρόεδρος του Ιράν

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More