ΟΗΕ: To Iσραήλ ζήτησε να απομακρυνθούν μέσα στο επόμενο 24ωρο 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πλησιάζει η ώρα της χερσαίας επίθεσης. Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι οι κάτοικοι που ζουν βόρεια της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν στο νότο μέσα στις επόμενες 24 ώρες, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη νωρίς την Παρασκευή ότι 1,1 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα πρέπει να μετεγκατασταθούν στο νότιο τμήμα του θύλακα μέσα στις επόμενες 24 ώρες, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σε μια προειδοποίηση που θα μπορούσε να είναι προάγγελος μιας προγραμματισμένης χερσαίας επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι κάτοικοι που πρέπει να μετακινηθούν ανέρχονται σε περίπου 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους , περίπου το ήμισυ του πληθυσμού ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας. Η πληγείσα περιοχή περιλαμβάνει την πυκνοκατοικημένη πόλη της Γάζας.

Ο συναγερμός δόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα. «Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο κίνημα χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση, συγκεντρώνοντας στρατιώτες, βαρύ πυροβολικό και τανκς στα σύνορα της Γάζας. Έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από το Σάββατο μετά την αιφνιδιαστική επίθεση των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πηγή

The post ΟΗΕ: To Iσραήλ ζήτησε να απομακρυνθούν μέσα στο επόμενο 24ωρο 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Επαναπατρίστηκαν δύο μαρμάρινα επιτύμβια αγγεία από την Ελβετία

30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Αυλαία στις 12 Ιουλίου με 19 παραγωγές

Το Βατικανό γίνεται πράσινο – Νέο ηλιακό εργοστάσια ανακοινώνεται από τον Πάπα Φραγκίσκο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More