25 χρόνια Google: Από το 1998 έως σήμερα… με ένα μοναδικό Doodle

25 χρόνια Google: Μέσα σε δυόμισι δεκαετίες το διαδίκτυο και η τεχνολογία άλλαξαν τα πάντα Παγκοσμίως

Δείτε το σημερινό Doodle της Google για τα 25α γενέθλιά της, αλλά και όσα αναφέρει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα Παγκοσμίως.

“Το σημερινό Doodle γιορτάζει τα 25 χρόνια της Google. Και ενώ εδώ στη Google προσανατολιζόμαστε προς το μέλλον, τα γενέθλια μπορούν επίσης να είναι μια στιγμή για προβληματισμό. Ας κάνουμε μια βόλτα και ένα φρεσκάρισμα της μνήμης μας, για να μάθουμε πώς γεννηθήκαμε πριν από 25 χρόνια…

Από μοίρα ή τύχη, οι διδακτορικοί φοιτητές Sergey Brin και Larry Page συναντήθηκαν στο πρόγραμμα επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου Stanford στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Γρήγορα έμαθαν ότι μοιράζονταν ένα παρόμοιο όραμα: να κάνουν τον Παγκόσμιο Ιστό πιο προσβάσιμο. Το ζευγάρι εργάστηκε ακούραστα από τα δωμάτια του κοιτώνα για να αναπτύξει ένα πρωτότυπο για μια καλύτερη μηχανή αναζήτησης. Καθώς έκαναν σημαντική πρόοδο στο έργο, μετέφεραν τη λειτουργία στο πρώτο γραφείο της Google — ένα νοικιασμένο γκαράζ. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 γεννήθηκε επίσημα η Google Inc.

Πολλά έχουν αλλάξει από το 1998 — συμπεριλαμβανομένου του λογότυπού μας όπως φαίνεται στο σημερινό Doodle — αλλά η αποστολή παρέμεινε η ίδια: να οργανώσουμε τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνουμε παγκοσμίως προσβάσιμες και χρήσιμες. Δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Google για αναζήτηση, σύνδεση, εργασία, παιχνίδι και ΤΟΣΑ πολλά άλλα!

Σας ευχαριστούμε που εξελίσσεστε μαζί μας τα τελευταία 25 χρόνια. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα μας οδηγήσει το μέλλον, μαζί.”

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΔΩ

Δείτε την εξέλιξη του λογότυπου της google από το 1998 έως σήμερα:

The post 25 χρόνια Google: Από το 1998 έως σήμερα… με ένα μοναδικό Doodle first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Gazprom: Ποσότητα 42,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου θα διοχετευθεί σήμερα στην Ευρώπη

Πώς να προσελκύσω την τύχη; Τα μυστικά που οι τυχεροί χρησιμοποιούν για να πετύχουν

Συνελήφθησαν δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι για εκβίαση καταστηματαρχών – 14 συλλήψεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More