Ρωσία: Ο Πούτιν συναντάται με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι

Ρωσία: Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντάται αυτή την ώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία δείχνει τη «στρατηγική σημασία» των δεσμών των δύο χωρών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ενόψει της αναμενόμενης συνόδου κορυφής με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση παρακολουθείται με ανησυχία από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της στη Δύση, καθώς υποψιάζονται ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν στρατιωτική συνεργασία και θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία για το εμπόριο όπλων και αμυντικής τεχνολογίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στη Ρωσία με ιδιωτικό τρένο χθες Τρίτη (12/9) στη ρωσική Άπω Ανατολή, συνοδευόμενος από κορυφαίους συμβούλους της αμυντικής βιομηχανίας και του στρατού και έγινε δεκτός από τιμητική φρουρά και ανώτερους Ρώσους και περιφερειακούς αξιωματούχους, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Vostochny Uzay Üssü’nde bir araya geldi. pic.twitter.com/T5KvQBhQIi

— gdh (@gundemedairhs) September 13, 2023

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία δείχνει τη «στρατηγική σημασία» των δεσμών των δύο χωρών, μετέδωσε το KCNA. Η συνάντηση παρακολουθείται με ανησυχία από την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της, οι οποίοι θεωρούν ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για στρατιωτική συνεργασία και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το εμπόριο όπλων και αμυντικής τεχνολογίας.

Ώρες πριν τη συνάντηση η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, ανακοίνωσαν ο στρατός της Νότιας Κορέας και η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο των πυραύλων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε και δεύτερος πύραυλος και ότι και οι δύο έπεσαν εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της χώρας.

Ρωσία: Θερμή η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών

«Χαίρομαι που σε βλέπω», φέρεται να είπε ο Ρώσος πρόεδρος μόλις υποδέχθηκε τον Βορειοκορεάτη ηγεμόνα. Έσπευσε μάλιστα να ξεναγήσει τον Κιμ στις εγκαταστάσεις του κοσμοδρομίου Βοστόσνι.

Ο κ. Πούτιν βρίσκεται στο Βλαδιβοστόκ όπου λαμβάνει χώρα έως και την Tετάρτη το 8ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εάν οι δύο ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν περί της προμήθειας όπλων, εκείνος απάντησε πως οι δύο χώρες συνεργάζονται επί ευαίσθητων θεμάτων τα οποία δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται.

The post Ρωσία: Ο Πούτιν συναντάται με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αττική: Συνελήφθη 24χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Κουνέλα στην κυριολεξία! Αυτή η γυναίκα έχει… 44 παιδιά (vid)

Tips για πιο ευχάριστη γυμναστική στο σπίτι σας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More