15.9 C
Αθήνα
22 Οκτωβρίου, 2024
klik.news
Image default
Ελλαδα

Λίβανος: Συνεχίζονται οι πολύνεκρες επιθέσεις σε οικονομικούς στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Λίβανος:-Συνεχίζονται-οι-πολύνεκρες-επιθέσεις-σε-οικονομικούς-στόχους-της-Χεζμπολάχ-στη-Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ με επίκεντρο τις οικονομικές της υποδομές

Eκρήξεις αναφέρθηκαν από ισραηλινά ΜΜΕ στα προάστια της Βηρυτού μετά τις εντολές του IDF για εκκένωση κτηρίων.

Σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, από ισραηλινό βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χαρίρι στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και άλλοι 24 τραυματίστηκαν.

Μια νοσοκομειακή πηγή είπε ότι ο στόχος φαίνεται ότι ήταν το πάρκινγκ του νοσοκομείου.

Παράλληλα, και η συνοικία Ουζάι, στα νότια προάστια της Βηρυτού, μπήκε στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού.

Είναι η πρώτη φορά που πλήττεται κάποιος στόχος στη συνοικία αυτή από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν καπνό να υψώνεται από δύο σημεία. Ανταποκριτές του πρακτορείου είπαν επίσης ότι άκουσαν δύο ισχυρές εκρήξεις.

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ, τα οποία ο ισραηλινός στρατός θα στοχοποιήσει στο εγγύς μέλλον», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράι σε ανάρτησή του στο Χ.
Νωρίτερα οι IDF δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ με επίκεντρο τις οικονομικές της υποδομές.

#عاجل إلى جميع السكان المتواجدين في منطقة الضاحية الجنوبية وتحديدًا في المباني المحددة في الخرائط المرفقة والمباني المجاورة لها في حدث بيروت

⭕أنتم تتواجدون بالقرب من منشات ومصالح تابعة لحزب الله سوف يعمل ضدها جيش الدفاع على المدى الزمني القريب

⭕من أجل سلامتكم وسلامة أبناء… pic.twitter.com/NReds4dX1N

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) October 21, 2024

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF Daniel Hagari αποκάλυψε ότι το Ισραήλ εντόπισε ένα καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από ένα νοσοκομείο της Βηρυτού, όπου η τρομοκρατική ομάδα αποθηκεύει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες μετά από μια νύχτα επιθέσεων κατά την οποία το Ισραήλ στόχευσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Χεζμπολάχ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Hagari παρουσίασε ένα από τα καταφύγια του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Sahel στη Βηρυτό.

«Το καταφύγιο τοποθετήθηκε σκόπιμα κάτω από ένα νοσοκομείο και περιέχει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και χρυσό», υποστήριξε ο Hagari. «Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Λιβάνου, αλλά πήγαν για την αποκατάσταση της Χεζμπολάχ», υποστήριξε.

«Τα αεροσκάφη της [ισραηλινής] Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν την τοποθεσία και θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν», ανέφερε ακόμη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Hagari περιέγραψε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το Ιράν μεταφέρει χρήματα στη Χεζμπολάχ και άλλους τρόπους με τους οποίους η ομάδα χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις της και υπόσχεται ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά τις οικονομικές της επιχειρήσεις.

Πηγή

The post Λίβανος: Συνεχίζονται οι πολύνεκρες επιθέσεις σε οικονομικούς στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Coldplay: Η έκπληξη του Κρις Μάρτιν σε καραόκε μπαρ στο Λας Βέγκας

klik

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Νέο επίδομα 500 ευρώ σε γονείς – Ποιοι το δικαιούνται

klik

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Συναγερμός στα Καμίνια για εξαφάνιση 12χρονου αγοριού

klik

Ενημέρωση από το Υπουργείο ναυτιλίας για την επίθεση σε ελληνικό πλοίο από τους Χούθι

klik

Ξυλοδαρμός ανηλίκου στην Καλαμάτα: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του

klik

Τράπεζες: Πότε θα κλείσουν για έξι μέρες – Τι θα συμβεί με τις μισθοδοσίες και τις συναλλαγές

klik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy