Αν έπρεπε να μετρήσω τις φορές που χάνω την όρεξη, τη διάθεση και την παραγωγικότητα μου, θα είχα χάσει το μέτρημα. Γνωρίζεις περί προσπάθειας, επιμονής, θετικής σκέψης, υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά παρόλα αυτά, δεν μπορείς πάντα να είσαι στο 100%. Θα υπάρξουν απλώς μέρες που θα δώσεις μόνο το 20% του εαυτού σου σε κάτι. Δεν μπορείς να είσαι προγραμματισμένος να τα εκτελείς όλα σωστά. Και είναι απόλυτα κατανοητό.
Αλλά δεν θα σταθώ τόσο σε αυτό το mood που μπορεί να σε καταλαμβάνει, αυτό της μη παραγωγικότητας. Αντίθετα, θα προσπαθήσω να σου δώσω μερικές λύσεις για να το καταπολεμήσεις. Όχι δεν πρόκειται για κάποια μυστική συνταγή που ξαφνικά σε κάνει να νιώθεις σούπερμαν. Είναι μερικά τρικ για να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνηση και σταδιακά, να νιώσεις έτοιμη για να αποδόσεις. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις όταν δεν νιώθεις καθόλου παραγωγικός;
Κάνε έρευνα αγοράς για επερχόμενα δώρα
Έχεις κάποιο κοντινό γάμο, αποφοίτηση, πάρτι γενεθλίων; Ή θέλεις απλώς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου; Ψάξε online για δώρα που μπορεί να άρεσαν σε φίλους που έχουν κάποια συγκεκριμένη περίσταση ή κάτι που χρειάζεσαι και θα ήθελες να αγοράσεις. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Και μόνο η διαδικασία, θα σε ανανεώσει.
Τσέκαρε ποια φεστιβάλ ή συναυλίες γίνονται σύντομα
Μπορεί αυτή τη στιγμή να μη νιώθεις έτοιμη για πάρτι ή εξόδους, αλλά κάποια στιγμή θα νιώσεις. Εξερεύνησε ποια θερινά φεστιβάλ γίνονται ή σε ποιες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα ήθελες να πας και σημείωσε τα. Είναι πολύ ωραίο να περιμένεις κάτι στο οποίο θες να πας, ακόμα και όταν πιστεύεις ότι δεν το χρειάζεσαι.
Ανανέωσε τα social media προφίλ σου
Βάλε μία καινούρια φωτογραφία. Βελτίωσε το βιογραφικό σου ή δημιούργησε ένα αν δεν το είχες φτιάξει ξανά. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στους φίλους που έχεις ή πρόσθεσε και άλλες άτομα που γνώρισες πρόσφατα ή θαυμάζεις επαγγλματικά.
«Καθάρισε» τα e-mail σου
Απάντησε σε όσα έχεις αφήσει μία εκκρεμότητα. Διάγραψε όσα δεν σου χρειάζονται πλέον. Κάνε συνδρομή σε κάτι καινούριο που σε ενδιαφέρει και αφαίρεσε την από όσα δεν σου είναι απαραίτητα πια.
Εξερεύνησε νέες θέσεις εργασίας
Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι καινούρια δουλειά αλλά το να έχεις μια εικόνα για νέες θέσεις εργασίας, είναι μία διαδικασία που σε κρατά σε εγρήγορση και πάντα ενημερωμένη. Μπορείς να κοιτάξεις σχετικές θέσεις πάνω στον τομέα σου ή σε ένα άλλο κλάδο που σε ενδιαφέρει, εθελοντισμό ή σεμινάρια και ημερίδες πάνω σε αυτά. Αν ξεκινήσεις να ψάχνεις, όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.
Επικοινώνησε με φίλους
Ή με κοντινά σου άτομα γενικότερα. Μπορεί η λύση στην απροθυμία σου να κάνεις το οτιδήποτε, να είναι το να μιλήσεις με κάποιον δικό σου. Πάρε τηλέφωνο, πείτε τα νέα σας και γιατί όχι, μίλησε του/της γι’ αυτό που νιώθεις τώρα. Που ξέρεις; Μπορεί να περάσετε και λίγο χρόνο μαζί και έτσι να ξεχαστείς αμέσως.
Ξεκουράσου
Η ξεκούραση μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Γι εσένα μπορεί να είναι λίγος ύπνος, ένα ωραίο μπάνιο, λίγο τρέξιμο, η ζωγραφική, η μαγειρική, μία βόλτα στον κήπο σου. Ο καθένας χαλαρώνει διαφορετικά. Χαλάρωσε λοιπόν με τον τρόπο σου γιατί μπορεί αυτό να χρειάζεσαι πραγματικά. Ένα σύντομο break από την καθημερινότητα σου.
Κάνε to-do λίστες
Αν και έχουμε ξανά μιλήσει για τις λίστες και το αν και κατά πόσο μας βοηθούν τελικά, εδώ έχω να πω, πως μπορεί πραγματικά να σου χρειαστούν. Λένε να μην κάνεις σχέδια, αλλά μπορείς να γράψεις 2-3 πράγματα που θα ήθελες να κάνεις αφού νιώσεις πιο έτοιμη και πιο ξεκούραστη. Ένα ταξίδι που ήθελες καιρό, ένα νέο χόμπι ή ακόμα και το να οργανώσεις το δωμάτιο σου.
Συχνά μπορεί να πέφτεις σε αυτή την παγίδα της μη παραγωγικότητας ή και τεμπελιάς, θα λέγαμε. Δεν πειράζει. Κάνε ένα διάλλειμα, σε όλους χρειάζεται εξάλλου. Και μετά από αυτό, θα νιώθεις πάλι έτοιμη, γεμάτη όρεξη να αντιμετωπίσεις ό,τι σου παρουσιαστεί.
ΠΗΓΗ
The post Tρόποι να γίνεις παραγωγικός όταν δεν είσαι καθόλου first appeared on Kliktv.gr.