29.3 C
Αθήνα
3 Ιουλίου, 2024
klik.news
Image default
Ελλαδα

«Τύμπανα πολέμου» πάνω από την Ευρώπη – Προς σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσία

«Τύμπανα-πολέμου»-πάνω-από-την-Ευρώπη-–-Προς-σύγκρουση-ΗΠΑ-και-Ρωσία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον έδωσε το πράσινο φως στο Κίεβο για χρήση αμερικανικών όπλων κατά ρωσικού εδάφους

Τον «ασκό του Αιόλου» ανοίγει όπως όλα δείχνουν η απόφαση των ΗΠΑ να εγκρίνουν χτυπήματα από την Ουκρανία με αμερικανικά όπλα σε στόχους επί ρωσικού εδάφους .

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως στο Κίεβο για πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία ήρθε σε εμάς και ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει τα όπλα που δόθηκαν για την άμυνα κατά αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες του ΝΑΤΟ στην Πράγα. «Αυτό το αίτημα πήγε κατευθείαν στον πρόεδρο», σημείωσε ο Μπλίνκεν.

«Ενέκρινε τη χρήση των όπλων μας για τον σκοπό αυτό. Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, δηλαδή, ανάλογα με τις ανάγκες, να προσαρμοζόμαστε».

⚡⚡ Blinken: Washington approved use of US weapons by #Ukraine inside #Russia

“Over the past few weeks, Ukraine came to us and asked for the authorisation to use weapons that we’re providing to defend against this aggression, including against Russian forces that are massing on… pic.twitter.com/0mYsLQDIed

— NEXTA (@nexta_tv) May 31, 2024

«Αυτό δεν είναι εκφοβισμός ή πυρηνική μπλόφα»

Η απόφαση των Αμερικανών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως casus belli η συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ σε οποιοδήποτε χτύπημα κατά της Ρωσίας.

«Όσοι πολεμούν εναντίον μας θα καταστραφούν τόσο στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας όσο και στο έδαφος άλλων χωρών, εάν εκτελεστούν χτυπήματα από εκεί κατά του ρωσικού εδάφους», προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ.

Σε μία ανατριχιαστική ανάρτηση ο Μεντβέντεφ αφήνει υπόνοιες για κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο.

Πηγή

The post «Τύμπανα πολέμου» πάνω από την Ευρώπη – Προς σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσία first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Διθυραμβικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το περιοδικό Time

klik

Καλάβρυτα: Κατολίσθηση στη σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού – Σταμάτησαν τα δρομολόγια

klik

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα εξαπέλυε πυρηνική επίθεση: Τι αποκαλύπτουν απόρρητα ρωσικά έγγραφα

klik

Τροχαίο στη Ρόδο: Απίστευτη τούμπα αυτοκινήτου σε χωριό

klik

Λάρισα: Ακρωτηριάστηκε κυνηγός – Έπεσε σε χαράδρα και αυτοπυροβόλησε το χέρι του!

klik

Τουρισμός για Όλους 2023: Περισσότεροι δικαιούχοι και διεύρυνση στα κοινωνικά κριτήρια

klik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy