Όλα όσα υποστηρίζουν οι οικονομικοί αναλυτές για την πορεία των τιμών του χρυσού, του ασημιού και της πλατίνας
Οι τιμές του χρυσού, του ασημιού και της πλατίνας έχουν πέσει μέχρι στιγμής φέτος αλλά οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι τιμές τους θα σημειώσουν νέο ανοδικό ρεκόρ τους επόμενους μήνες.
Οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ το ασήμι σημείωσε το υψηλότερο επίπεδό του σε περισσότερα από τρία χρόνια και η πλατίνα σκαρφάλωσε στο αντίστοιχο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου.
Οι τιμές του χρυσού μετριάστηκαν ελαφρά την Πέμπτη και κινήθηκαν περίπου στα 2.382 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χρυσός έχει σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα. Αντίστοιχα, οι τιμές του ασημιού κινήθηκαν κατά 0,5% χαμηλότερα, στα 29,54 δολάρια περίπου ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο, που μερικές φορές περιγράφεται ως ο «φτωχότερος ξάδελφος» του χρυσού, άγγιξε για λίγο τα 29,73 δολάρια την Τετάρτη για να καταγράψει το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021.
Οι τιμές της πλατίνας κινήθηκαν 0,7% υψηλότερα την Πέμπτη, στα 1.077 δολάρια ανά ουγγιά, διευρύνοντας τα κέρδη μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης κατά περισσότερο από 2,4% υψηλότερα.
Οικονομικοί αναλυτές της Saxo Bank δήλωσαν μέσω πρόσφατης έρευνας ότι οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν σύντομα να φτάσουν στο επίπεδο των 2.400 δολαρίων, το ασήμι μπορεί να ανέβει έως και τα 30 δολάρια, ενώ η πλατίνα έχει ανοδική δυνατότητα να φτάσει τα 1.130 δολάρια.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της ROTH Capital Partners υπολογίζουν τις τιμές του χρυσού και του ασημιού να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες. Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού «φαίνεται πλέον έτοιμη να κινηθεί υψηλότερα και να ξεφύγει από τα πρόσφατα επίπεδα που σημειώθηκαν τον Απρίλιο».
Ο χρυσός, που συνήθως θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, έχει ανοδική τάση από τα τέλη του 2022 παρά τα υψηλά επιτόκια και το σχετικά ισχυρό δολάριο ΗΠΑ. Οι τιμές του χρυσού τείνουν να έχουν αντίστροφη σχέση με τα επιτόκια. Ένα περιβάλλον υψηλότερου επιτοκίου συνήθως βλάπτει τη ζήτηση για χρυσό και ασήμι, καθώς τα πολύτιμα μέταλλα δεν πληρώνουν τόκους, καθιστώντας τα λιγότερο ελκυστικά σε σύγκριση με επενδύσεις που κάνουν, όπως τα ομόλογα. Ωστόσο, δεν περιμένουν όλοι οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων να αυξηθούν ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες.
*Με πληροφορίες από cnbc
Πηγή
The post Το «καυτό» ράλι του χρυσού, του ασημιού και της πλατίνας – Θα αυξηθούν οι τιμές τους; first appeared on Kliktv.gr.