26 C
Αθήνα
29 Ιουνίου, 2024
klik.news
Image default
Ελλαδα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διαπραγματεύεται η επέκταση της συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων

Πόλεμος-στο-Ισραήλ:-Διαπραγματεύεται-η-επέκταση-της-συμφωνίας-για-την-απελευθέρωση-ομήρων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Λίγες ώρες απομένουν για να ολοκληρωθεί και η τελευταία ημέρα κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και να λήξει η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για ανταλλαγή ομήρων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές εμφανίζονται θετικές σε μια προοπτική επέκτασης.

Η Χαμάς εξέφρασε χθες την πρόθεσή της για επέκταση της συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων με το Ισραήλ για 2 έως 4 ημέρες, όπως αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην τρομοκρατική οργάνωση.

Οι ένοπλες ομάδες της Χαμάς που κρατούν τους ομήρους από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2 έως 4 ημέρες», αποκάλυψε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ώστε να απελευθερωθούν και άλλοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Η συμφωνία που εφαρμόζεται τα τελευταία 24ωρα προβλέπει την ανταλλαγή 50 ομήρων της Χαμάς με 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους από το Ισραήλ, σε μια αναλογία 3:1, όπως είχαν αναφέρει και τα διεθνή ΜΜΕ λίγες ημέρες πριν γίνουν οι πρώτες υποχωρήσεις.

Αν επεκταθεί η συμφωνία, τότε θα απελευθερώνονται 10 όμηροι από τη Χαμάς για κάθε 24ωρο που επεκτείνεται η συμφωνία. Άρα, σύμφωνα με τις προθέσεις των ισλαμιστών, αν η συμφωνία επεκταθεί για 2 έως 4 ημέρες, τότε θα απελευθερωθούν άλλοι 20 – 40 όμηροι.

Νετανιάχου: Παράταση κατάπαυσης του πυρός υπό όρους

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε χθες το βράδυ ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν του είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν «με πλήρη ισχύ» όταν τερματιστεί η προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι θα καλωσόριζε μια παράταση της κατάπαυσης του πυρός εάν κάτι τέτοιο διευκόλυνε την απελευθέρωση άλλων 10 ομήρων ημερησίως.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι Μπάιντεν και Νετανιάχου συμφώνησαν «να συνεχίσουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Τόσο η Χαμάς όσο και η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ συμφωνούν και πιέζουν και εκείνες για επέκταση της συμφωνίας.

Η αντιπροσωπεία του Κατάρ, επισκέφτηκε το Ισραήλ και τη Γάζα με σκοπό συνομιλίες με τους ιθύνοντες για την επέκταση της συμφωνίας.

⚡#Gaza: In an unexpected move which undermined the zionist intelligence apparatus, Al-Qassam Brigades released the third round of captives in the middle of Gaza City – where the occupation has claimed “operational control.” pic.twitter.com/nNZgFlF5da

— Pakistan Monitor (@PAKMoniter) November 27, 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποιοι είναι οι 14 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Εννέα παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας Ρωσοϊσραηλινός, είναι οι 14 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν χθες, σύμφωνα με τις αφηγήσεις συγγενών τους στο Γαλλικό Πρακτορείο, τις πληροφορίες των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης και το Φόρουμ των Οικογενειών των ομήρων.

תיעוד מרגש בטירוף: מאות מקבלים את שיירת החטופים באופקים!!

עם ישראל חי 🙏🇮🇱 pic.twitter.com/8mes2DdI07

— יענקי כהן | Yanki Coen (@yankicoen) November 26, 2023

Συνολικά έχουν απελευθερωθεί 63 από τους περίπου 240 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα μετά την απαγωγή τους, στις 7 Οκτωβρίου. Από αυτούς, οι 39 αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο της συμφωνίας προσωρινής παύσης του πυρός που προβλέπει την απελευθέρωση 50 γυναικών και παιδιών, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η απελευθέρωση του Ρωσοϊσραηλινού, που δεν προβλεπόταν από τη συμφωνία, είναι μια χειρονομία καλής θέλησης της Χαμάς προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι άλλοι τρεις Ταϊλανδοί εργαζόμενοι στο Ισραήλ, αν και δεν προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το νέο βίντεο που δείχνει την τρίτη παράδοση ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό στην πόλη της Γάζας

Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο που δείχνει μαχητές της να παραδίδουν την τρίτη ομάδα ομήρων σε αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού εντός της Γάζας.

Σε αντίθεση με δύο προηγούμενα βίντεο απελευθερώσεων ομήρων, αυτό δείχνει μια παράδοση που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Γάζας – μια κίνηση που προφανώς στοχεύει στην προβολή της δύναμης της Χαμάς σε μια τοποθεσία όπου τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν επικεντρώσει τις χερσαίες επιχειρήσεις τους.

Όπως και τα δύο προηγούμενα βίντεο και αυτό της Κυριακής αποτελείται από μια σειρά επεξεργασμένων κλιπ και κυκλοφόρησε στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης των Ταξιαρχιών Al-Qassam, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Στο βίντεο φαίνεται συγκεντρωμένος κόσμος στην άκρη του δρόμου να ζητωκραυγάζει καθώς οχήματα που προφανώς μεταφέρουν τους ομήρους οδηγούνται σε σημείο παράδοσης στην πλατεία της Γάζας, απέναντι από το δημοτικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Η παράδοση πιστεύεται ότι είναι η πρώτη που έλαβε χώρα στο βόρειο τμήμα της λωρίδας, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την χερσαία επίθεσή τους πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Third batch of Zionist detainees in the Gaza Strip by the Al-Qassam Brigades as part of the humanitarian truce and the release of Palestinian prisoners from the occupation prisons.#Gaza #Hamas #Israel pic.twitter.com/SYpAxGOBbJ

— جاوید شیخ (@JavaidShaikh14) November 26, 2023

Ένοπλοι άνδρες σχηματίζουν φρουρά περιμένοντας την άφιξη του Ερυθρού Σταυρού.

The post Πόλεμος στο Ισραήλ: Διαπραγματεύεται η επέκταση της συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Φουντώνουν» οι φωνές που μιλούν για συνεργασία στην Κεντροαριστερά

klik

Copernicus: Δορυφορική απεικόνιση της χιονοκάλυψης στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

klik

Ηράκλειο: Υποψήφιος σύμβουλος καταγγέλλεται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού

klik

Κικίλιας: Τέλος εποχής για τα CL 215 – Η Ελλάδα αποκτά Canadair τελευταίας γενιάς

klik

Φρίκη στη Βρετανία: 28χρονος τεμάχισε σε 224 κομμάτια τη σύζυγό του και πέταξε τα λείψανά της

klik

Μακελειό στην Λούτσα: Φωτογραφία ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση

klik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy