27.1 C
Αθήνα
2 Οκτωβρίου, 2022
klik.news
Image default
45 Διαφορα

Νέα Ζηλανδία παράξενο μπλε σπιράλ στον νυχτερινό ουρανό

«Έμοιαζε με έναν τεράστιο σπειροειδή γαλαξία, που απλώς κρέμεται στον ουρανό και σιγά-σιγά χάνεται» είπε ο Μπερνς.

Σαστισμένους και εντυπωσιασμένους άφησε τους παρατηρητές των αστεριών στη Νέα Ζηλανδία ένας παράξενος, σπειροειδής σχηματισμός φωτός στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Κυριακής.

Γύρω στις 7.25 μ.μ., ο Αλασντέρ Μπερνς, από τη νήσο Στιούαρτ, έλαβε ένα μήνυμα από έναν φίλο: βγες έξω και κοίταξε τον ουρανό.

«Μόλις βγήκαμε έξω, ήταν πολύ προφανές σε τι αναφερόταν», δήλωσε ο Μπερνς στην Guardian. Ήταν ένα πελώριο, μπλε σπιράλ φωτός μέσα στο σκοτάδι.

Ο Μπερνς τράβηξε μερικές εικόνες του περίεργου σχηματισμού στο τηλέφωνό του.

«Χτυπήσαμε γρήγορα τις πόρτες όλων των γειτόνων. Μαζευτήκαμε περίπου πέντε στη βεράντα και κοιτούσαμε ψηλά και κάπως, λοιπόν, φρικάραμε λίγο», λέει χαρακτηριστικά.

Τα κοινωνικά μέσα στη χώρα γέμισαν με φωτογραφίες ερασιτεχνών αστρονόμων που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο, το οποίο ήταν ορατό από το μεγαλύτερο μέρος του Νοτίου Νησιού.

Οι θεωρίες αφθονούσαν – από UFO μέχρι ξένοι πύραυλοι έπεσαν στο τραπέζι. «Οιωνός από την τροχιακή μας μαύρη τρύπα», έγραψε κάποιος.

Η πραγματικότητα ήταν πιθανότατα λίγο πιο πεζή, σύμφωνα με τον καθηγητή Richard Easther, φυσικό στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ, ο οποίος χαρακτήρισε το φαινόμενο «περίεργο αλλά εύκολα εξηγήσιμο».

Νεφώσεις τέτοιας φύσης εμφανίζονταν μερικές φορές όταν ένας πύραυλος μεταφέρει έναν δορυφόρο σε τροχιά, είπε.

«Η γεωμετρία της τροχιάς του δορυφόρου και επίσης ο τρόπος που καθόμαστε σε σχέση με τον ήλιο – αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων ήταν κατάλληλος για να δημιουργήσει αυτά τα εντελώς παράξενα σύννεφα που ήταν ορατά από το Νότιο Νησί».

Στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτε άλλο από ανθρωπογενή διαστημικά σκουπίδια – ένας ετοιμοθάνατος πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την εταιρεία SpaceX του Ίλον Μασκ.

Ο Easther είπε ότι ο εν λόγω πύραυλος ήταν πιθανότατα η εκτόξευση Globalstar από το SpaceX, τον οποίο η εταιρεία έστειλε σε χαμηλή τροχιά σε σχέση με τη γη στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα την Κυριακή.

Ο Μπερνς μάντεψε ότι το σπιράλ ήταν πιθανότατα ένας πύραυλος, έχοντας διαβάσει για ένα παρόμοιο φαινόμενο το 2009, όταν μια εκτόξευση ρωσικού πυραύλου προκάλεσε τεράστιες μπλε σπείρες πάνω από τη Νορβηγία.

Ακόμη και γνωρίζοντας την πιθανή πηγή, είπε, ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Διαβάσαμε Νέα Ζηλανδία παράξενο μπλε σπιράλ στον νυχτερινό ουρανό

The post Νέα Ζηλανδία παράξενο μπλε σπιράλ στον νυχτερινό ουρανό appeared first on Kliktv.gr.

Πηγή Νέα Ζηλανδία παράξενο μπλε σπιράλ στον νυχτερινό ουρανό

Related posts

Η Samsung παρουσιάζει τη Λευκή Βίβλο και τα ευρήματα της έρευνάς της σχετικά με το φάσμα δικτύων 6G

klik

Γαλλία: Το έβδομο κύμα επιταχύνεται, εκκλήσεις για επαναφορά της μάσκας στα ΜΜΜ

klik

Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ – Νέος αρχηγός ο Κωνσταντίνος Σκούμας

klik

Η Ελένη Φωκά στην Πλατεία Τραφάλγκαρ 19 Ιουλίου 1998. « Η Διζωνική θα μας κάνει τους τελευταίους Έλληνες στην Ελληνική Κύπρο»

klik

Φωτιά τώρα στον Έβρο – Επί ποδός η Πυροβεστική

klik

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

klik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy