Ο λόγος για το καφεκοπτείο Μισεγιάννη, που είναι ένα από τα παλαιότερα της Αθήνας. Το ίδρυσε το 1914 ο Γιώργος Μισεγιάννης.
Στην εκπομπή μίλησε ο Γιώργος Μισεγιάννης, εγγονός του ιδρυτή (ενδιάμεσα το καφεκοπτείο ήταν για 40 χρόνια στα χέρια του γιου Μιχάλη Μισεγιάννη). Στην επίσημη σελίδα του καφεκοπτείου σημειώνεται:
«Πόσο συχνό είναι στην σύγχρονη Ελλάδα ένα κατάστημα, μια οικογενειακή επιχείρηση να φθάνει να κλείνει έναν αιώνα ζωής, χωρίς να αλλάξει τον χαρακτήρα της; Τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της δουλειάς της και την σχέση της με την τοπική κοινωνία; Αν επισκεφτείτε το Καφεκοπτείο Μισεγιάννη στο Κολωνάκι (Λεβέντη 7, 20 μέτρα από την πλατεία) μπορείτε να πάρετε κάποιες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.
Ιδρύθηκε το 1914 από τον Γιώργο Μισεγιάννη, νέο έμπορο από την Πέργαμο της Μικράς Ασίας και εκατό χρόνια μετά ανήκει στον Γιώργο Μισεγιάννη, εγγονό του ιδρυτή (αφού ενδιάμεσα ήταν για 40 χρόνια στα χέρια του γιου Μιχάλη Μισεγιάννη). Ξεκίνησε στην οδό Σκουφά 2, επί της πλατείας και εκατό χρόνια μετά βρίσκεται στην Λεβέντη 7, 30 μέτρα μακριά (αφού ενδιάμεσα ήταν για 45 χρόνια στην Πατρ. Ιωακείμ 4, στο μέσο της απόστασης). Οι σημερινοί πελάτες του είναι πολλές φορές παιδιά ή εγγόνια των παλιών πελατών και οι υπάλληλοι συμπληρώνουν δεκαετίες στο ίδιο πόστο και συνταξιοδοτούνται από εκεί».
Δείτε το βίντεο.
Το Διαβάσαμε Το ιστορικό καφεκοπτείο που αλέθει καφέ από το 1914 (video)
The post Το ιστορικό καφεκοπτείο που αλέθει καφέ από το 1914 (video) appeared first on Kliktv.gr.
Πηγή Το ιστορικό καφεκοπτείο που αλέθει καφέ από το 1914 (video)