Όρμπαν: Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

0
132

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορεί να επιβάλλει τη βούλησή της στην Ουγγαρία στα θέματα μετανάστευσης», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη σήμερα για το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο Βίκτορ Όρμπαν υπογράμμισε ότι θέλει «να κάνει κατανοητό στις Βρυξέλλες ότι δεν μπορούν να αγνοούν τη βούληση του 99,2% των ψηφοφόρων».

«Δεκατρία χρόνια αφότου η ευρεία πλειοψηφία των Ούγγρων ψήφισε σε ένα δημοψήφισμα υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα οι Ούγγροι πολίτες έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν ξανά σε ένα ευρωπαϊκό ζήτημα», τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε επιπλέον ότι σκοπεύει να καταθέσει σχετική τροπολογία προκειμένου να καταστεί νόμος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Με συντριπτική πλειοψηφία οι Ούγγροι πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν σήμερα απέρριψαν τις ποσοστώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο το δημοψήφισμα θα κριθεί άκυρο λόγω της χαμηλής προσέλευσης των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, κάτω του ορίου του 50%.

Μετά την καταμέτρηση του 99,7% των ψήφων, το στρατόπεδο του «Όχι» συγκέντρωσε ποσοστό 98,3%. Μόλις το 39,8%, ωστόσο, των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πήγε να ψηφίσει.

Διαβάστε επίσης:

Όρμπαν: Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here