Όπου φύγει φύγει από… τον ΟΑΕΕ

0
62

ΟΑΕΕ

Η φυγή των ασφαλισμένων ξεπερνά τους 40.000 στο τελευταίο εξάμηνο

Με ρυθμό 9.000 το μήνα κλείνουν τα μπλοκάκια και τα βιβλία τους οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για να γλιτώσουν το τσουνάμι εισφορών 27% από των πάσης φύσεως εισοδημάτων, από εργασία που προέρχεται από 1η Ιανουαρίου με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η φυγή των ασφαλισμένων από τον ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 40.000 στο τελευταίο εξάμηνο.

Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί όταν αποκαλυφθούν οι επιβαρύνσεις που σε συνδυασμό με τα φορολογικά χαράτσια καθιστούν ασύμφορη τη δήλωση των πραγματικών εισοδημάτων στην εφορία και τα Ταμεία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος, μέσα σε ένα μόνο μήνα, τον Οκτώβριο του 2016 έκλεισαν μπλοκάκια και βιβλία στον ΟΑΕΕ 9.000 ασφαλισμένοι ενώ ταυτόχρονα καταγράφεται αύξηση 10-20% σε λογιστικά γραφεία και υπηρεσίες του ΟΑΕΕ από ελεύθερους επαγγελματίες που σταματούν να πληρώνουν, παρότι δεν βγαίνουν στην σύνταξη.

Από τους 9.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έφυγαν σε ένα μόλις μήνα οι 5.125 διέκοψαν στην ασφάλισή τους παίρνοντας εξαίρεση από τον ΟΑΕΕ, οι 504 διέκοψαν τον ΟΑΕΕ λόγω υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης, είτε λόγω θανάτου και οι 3.873 έφυγαν με διακοπή επαγγέλματος.

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού, το σύνολο των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΕ έχει πέσει κάτω από τους 700.000.

Όπου φύγει φύγει από… τον ΟΑΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here