«Ψήνεται» πρωτόκολλο συνεργασίας τραπεζών Ελλάδας – Ιράν

0
112

Την επεξεργασία και υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ανάμεσα στις τράπεζες, Ελλάδας και Ιράν, αποφάσισαν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και αντιπροσωπεία Ιρανικών πιστωτικών ιδρυμάτων, που από την Πέμπτη βρίσκονταν στην Αθήνα.

 Μετά από δύο ημέρες γεμάτες συναντήσεις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη  της αντιπροσωπείας Ιρανικών πιστωτικών ιδρυμάτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, κ. Βαλιολάχ Σεΐφ (Valiollah Seif), Στην Αθήνα. Οι Ιρανοί, ήρθαν στην ελληνική πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου,  Λούκας Κατσέλη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα η αντιπροσωπία των Ιρανικών Τραπεζών πραγματοποίησε μσειρά διατραπεζικών και διμερών συναντήσεων με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αλλά και με ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

  Σύμφωνα με την ΕΕΤ, αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την επί της ουσίας ενίσχυση της διατραπεζικής συνεργασίας μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων των δυο κρατών, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των εμπορικών σχέσεων, του διακρατικού εμπορίου και του τουρισμού. Προς το σκοπό αυτό τα μέρη αποφάσισαν την από κοινού επεξεργασία και υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

«Ψήνεται» πρωτόκολλο συνεργασίας τραπεζών Ελλάδας – Ιράν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here