Χωρίς «λευκό καπνό» η συνάντηση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

0
108

Χωρίς να βγει «λευκός καπνός» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής των θεσμών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των χρεών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε πως έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα, κεντρική ιδέα του οποίου παραμένει να βρεθεί μια λύση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των εσόδων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μένουν ακόμη ορισμένα θέματα που θα πρέπει να διευθετηθούν και αυτά σε πρώτη φάση θα συζητηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, «η θέση μας παραμένει να διασφαλίσουμε ποιον αντίκτυπο θα έχει στα δημόσια οικονομικά το εν λόγω σύστημα, αλλά και ταυτόχρονα να επιτυγχάνονται ίση όροι αντιμετώπισης όλων των πιστωτών, δηλαδή των τραπεζών, του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων».

«Είναι μία άσκηση που θα πρέπει να επιλυθεί», σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Η επόμενη συνάντηση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα σημειώσουν στις διαπραγματεύσεις τα τεχνικά κλιμάκια, ωστόσο πάγια θέση της κυβέρνησης, είναι οι διαγραφές των οφειλών να έχουν το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στα δημόσια οικονομικά.

Χωρίς «λευκό καπνό» η συνάντηση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here