Φίλης: Σέβομαι τον Ιερώνυμο, να μην γυρίσουμε σε εποχές Χριστόδουλου – Εσύ φίλε κατάλαβες γιατί ο Χριστόδουλος ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ;;;

0
91


Φίλης: Σέβομαι τον Ιερώνυμο, να μην γυρίσουμε σε εποχές Χριστόδουλου -Εσύ φίλε κατάλαβες γιατί ο Χριστόδουλος ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ;;;

Κατά της εμπλοκής της Εκκλησίας στην πολιτική τάσσεται ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος ζητά να μην επιστρέψουν «οι εποχές Χρστόδουλου».

«Θα ήταν λάθος η Εκκλησία να εισβάλει και πάλι στην πολιτική, όπως συνέβη την εποχή του Χριστόδουλου χωρίς τότε να ωφεληθεί ούτε η ίδια ούτε η κοινωνία», τονίζει ο κ. Φίλης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζοντας πως «τα Θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα άλλα που θέλουμε να βελτιώσουμε».

«Η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων για τα θρησκευτικά είναι αποτέλεσμα τριετούς πιλοτικής διδασκαλίας και αξιολόγησης και ήρθε η ώρα να επεκταθούν σε όλα τα σχολεία και στο τέλος του χρόνου να αξιολογηθούν από το ΙΕΠ, όπως συμβαίνει με όλα τα μαθήματα. Τα Θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα άλλα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Αυτή την κανονικότητα άλλοι επιχείρησαν να την καταστήσουν επίκεντρο μιας δημόσιας αντιπαράθεσης», είπε χαρακτηριστικά όσον αφορά τα Θρησκευτικά.

Στη συνέχεα, αναφέρθηκε στην επιστολή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τις αλλαγές στα Θρησκευτικά. «Δεν θέλω επί του παρόντος να σχολιάσω μια επιστολή που δεν εστάλη σε μένα. Σέβομαι τον Αρχιεπίσκοπο. Περιμένω τη συνεδρίαση της ιεραρχίας την άλλη βδομάδα», ανέφερε.

Στη συνέχεια ωστόσο, εξαπέλυσε και μερικά «καρφιά», καθώς ναι μεν επαίνεσε την Εκκλησία για την φιλανθρωπική της στάση, ωστόσο τόνισε πως «θα ήταν λάθος η Εκκλησία να εισβάλει και πάλι στην πολιτική, όπως συνέβη την εποχή του Χριστόδουλου χωρίς τότε να ωφεληθεί ούτε η ίδια ούτε η κοινωνία. Η εποχή της «δεξιάς του Κυρίου» έχει παρέλθει. Ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης μπορούμε να συζητήσουμε με όρους κοινωνικής ενότητας, τη διευκρίνιση των ρόλων Εκκλησίας -Κράτους,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

thetoc.gr

Φίλης: Σέβομαι τον Ιερώνυμο, να μην γυρίσουμε σε εποχές Χριστόδουλου – Εσύ φίλε κατάλαβες γιατί ο Χριστόδουλος ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here