Υπερόπλο της Εφορίας, «σερβίρει» τους φοροφυγάδες, στους «Ράμπο» της ΑΑΔΕ

0
92

 Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την φοροδιαφυγή!

Υπερόπλο της Εφορίας, διασταυρώνει όλο το οικονομικό ιστορικό των υπόπτων για φοροδιαφυγή,  μέσα σε 24 ώρες και τους «σερβίρει» στους «Ράμπο» της ΑΑΔΕ! 

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν από την αρχή του έτους,  πλούτο πληροφοριών, με την ενεργοποίηση της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών ή CRS καθώς και τον «μεγάλο αδερφό» της εφορίας,  ένα νέο λογισμικό, που πραγματοποιεί διασταύρωση στοιχείων με πρωτοφανή ταχύτητα! Στοιχεία όπως το πλήρες ιστορικό πρωτογενών καταθέσεων, το οποίο μπορεί να διασταυρωθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα, μέσα σε μόλις 24 ώρες! Αν το αποτέλεσμα του ελέγχου, δείξει καταθέσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα, πιάνουν δουλειά οι ….«Ράμπο».

 Από την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών έχουν ξεκαθαρίσει ότι όσοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλά θα κάνουν να τα δηλώσουν τώρα που προλαβαίνουν την ρύθμιση νομιμοποίησης αδήλωτων εισοδημάτων, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία που θα δοθεί και όσοι την αγνοήσουν,  θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες συνέπειες.

 Αυτό το λένε γιατί, όντως ο φόρος νομιμοποίησης που συνολικά μπορεί να φτάσει μέχρι και το 56% του εισοδήματος, είναι πολύ αυστηρό, αλλά από την άλλη γλυτώνεις τις διώξεις. Με τα νέα όπλα που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές (εργαλεία που θα έπρεπε να υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία), το κυνήγι του φοροφυγά έχει γίνει πολύ γρηγορότερη υπόθεση.  Ήδη, έχει ξεκινήσει έλεγχος καταθέσεων σε 1.270.047 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου και χιλιάδες φορολογούμενοι, έχουν κληθεί να περάσουν από την εφορία τους για να δικαιολογήσουν τις αποκλίσεις. Οι αρμόδιοι, τονίζουν ότι το επόμενο διάστημα, ο ρυθμός των ελέγχων θα αυξηθεί και πολλοί που τώρα κάνουν τον κινέζο, θα ευχηθούν να είχαν αποκαλύψει τις καταθέσεις τους.

 
Τα νέα όπλα της ΑΑΔΕ

 Το CRS, ανοίγει την πόρτα για τους ελεγκτές, ώστε να αντλήσουν μία θάλασσα στοιχείων από τους φορολογικούς παραδείσους και πλήθος χωρών του εξωτερικού, όπου ο ελεγχόμενος, μπορεί να έχει κρύψει «μαύρο χρήμα». Είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών  από τη χώρα προέλευσης εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων, στη χώρα της φορολογικής κατοικίας. Το 2017 περιλαμβάνει τα στοιχεία πενήντα τεσσάρων  χωρών, ενώ από την πρωτοχρονιά του 2018, θα προστεθούν σαράντα επτά χώρες επιπλέον! Μέσα σε αυτή την πλατφόρμα, θα αποκαλύπτονται ακόμα και τα στοιχεία από τις ελβετικές τράπεζες!

Υπερόπλο της Εφορίας, «σερβίρει» τους φοροφυγάδες, στους «Ράμπο» της ΑΑΔΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here