Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων

0
122

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη και διακομματική πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων!

Το νέο νομοσχέδιο, που έχει ως έναν εκ των βασικών του στόχων την μείωση της χρονοβόρας και κοστοβόρας γραφειοκρατίας, είναι το πρώτο που φέρνει στην Βουλή ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο ίδιος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, καθώς πρόκειται για νόμο που θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς.

«Η κυβέρνηση επί θεμάτων επενδύσεων θα κινηθεί αποφασιστικά, με διαφάνεια και με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις για την αποκατάσταση του επιχειρείν στη χώρα σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις», τόνισε ο υπουργός κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ανάμεσα σε άλλες διατάξεις, προβλέπει την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η θετική κατεύθυνση προς την αναζωπύρωση της αγοράς, έφερε την ψήφιση επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων.

Κατά του νομοσχεδίου, ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here