Τσακαλώτος: Τεχνικοί οι λόγοι για το «σπάσιμο» της δόσης

0
96

«Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ 1,7 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ»

Σε τεχνικούς λόγους απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος το «σπάσιμο» της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης και τόνισε ότι ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων.

«Η εκταμίευση των 1,7 δισεκατομμυρίων που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, εξήγησε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισεκατομμύρια που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

Υπουργείο Οικονομικών: Στις 24 Οκτωβρίου τα υπόλοιπα 1,7 δις

«Το σημερινό Eurogroup ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο προορίζεται για το χρέος», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναγνώρισαν ότι υλοποιήθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου – Αυγούστου να δείχνουν ότι έχουμε υπερκαλύψει το στόχο μας».

Κατά το υπουργείο Οικονομικών, τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν δυνατόν να βγουν πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, τα υπόλοιπα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα εκταμιευθούν στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη, δηλαδή, συνάντηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), καθώς «τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι κινούμαστε πολύ πάνω από το στόχο μας».

Τσακαλώτος: Τεχνικοί οι λόγοι για το «σπάσιμο» της δόσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here