Τρέμουν τις καιρικές συνθήκες οι Κροάτες: «Ευνοούν την Ελλάδα, αλλά πρέπει να προκριθούμε»

Οι κακές καιρικές συνθήκες που αναμένεται από το βράδυ να πλήξουν και την Ελλάδα έχουν αρχίσει το… έργο τους στην Κροατία. Εκεί σήμερα οι διεθνείς Κροάτες συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Εθνική μας.

Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας, Ζλάτκο Ντάλιτς το πρώτο πράγμα που κλήθηκε να σχολιάσει είναι αυτές οι συνθήκες, καθώς κάτω από αυτές θα διεξαχθεί και το πρώτο παιχνίδι την Πέμπτη. 

Οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον καιρό καθώς –όπως τόνισαν- οι συνθήκες αυτές ευνοούν την Εθνική μας. 

Ωστόσο στην απάντησή του ο Ντάλιτς φρόντισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να βγάλει από το μυαλό όλων και κυρίως των παικτών του ότι στόχος της Κροατίας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ με οποιοδήποτε τρόπο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 

«Ο αγωνιστικός χώρος δεν θα μας ευνοεί. Αυτό οφείλω να το παραδεχθώ. Είναι περισσότερο εύκολο να αμυνθείς σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο καθώς η μπάλα δεν μπορεί να κυλήσει σωστά», τόνισε αρχικά και συνέχισε: 

«Ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ή αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να πάμε στο Μουντιάλ. Με βροχή, με χιόνια, με νερό, με ήλιο. Με οποιοδήποτε τρόπο. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. 

Σήμερα θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι και θα καταστρώσουμε τα πλάνα μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η ταχύτητα, ο ρυθμός που θα έχει ο αγώνας, και η οργάνωσή μας στο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να σταθεροί στις αρχές του παιχνιδιού μας. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε καμία αλλαγή σε αυτό και να επηρεαστούμε από το παιχνίδι τους.

Περιμένω ότι η Ελλάδα να αμυνθεί στο Ζάγκρεμπ. Θα προσπαθήσει να μην δεχθεί γκολ. Έτσι εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Να μην το κυνηγήσουμε και να αγχωθούμε, και να μην είμαστε νευρικοί. Έτσι πρέπει να είναι και όσοι έρθουν στο γήπεδο».

Πηγή: Filathlos.gr

Τρέμουν τις καιρικές συνθήκες οι Κροάτες: «Ευνοούν την Ελλάδα, αλλά πρέπει να προκριθούμε»

Klik.news

Read Previous

Tο BULLET ENCODE και το BLUE LINE νικητές στο Πανελλήνιο ORC

Read Next

Στεφανίδη: Στις επικρατέστερες για την κορυφαία αθλήτρια στίβου παγκοσμίως!