Το χρέος στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup

0
93

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Ανάλογα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, «μπορεί» οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, να επιστρέψουν και στο θέμα των μέτρων για την ελάφρυνση του  χρέους, αναφέρεται στην επίσημη ατζέντα του συμβουλίου! 

Για την Ελλάδα, στην ατζέντα αναφέρεται ότι «η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί από τα θεσμικά όργανα σχετικά με την πορεία των εργασιών της δεύτερης αξιολόγησης  του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής για την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου».

«Ανάλογα με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, η Ευρωομάδα μπορεί να επανέλθει στο θέμα των μέτρων χρέους που σχετίζονται και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στην Ελλάδα», αναφέρεται από τις Βρυξέλλες.

Δηλαδή, αν και οι δανειστές φαίνονται έτοιμοι να ανοίξουν το θέμα του χρέους και όπως επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές από Κομισιόν και τον ESM, η συζήτηση για το χρέος θα είναι από τα βασικά σημεία του τελευταίου Eurogroup του έτους, στο επίσημο έγγραφο, έχει μπει και η ασφαλιστική δικλείδα για την επαρκή πρόοδο στην αξιολόγηση.

Τέλος, τονίζεται ότι «η δεύτερη αξιολόγηση επικεντρώνεται στον προϋπολογισμό στην Ελλάδα για το 2017, μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Το χρέος στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here