Τουλάχιστον 140 οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή εναντίον επικήδειας τελετής

0
124

ΥΕΜΕΝΗ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ                                  

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 525 τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν επικήδεια τελετή στη Σαναά της Υεμένης.

Οι αεροπορικές επιδρομές αποδίδονται στον, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, συνασπισμό, ο οποίος όμως σε ανακοίνωσή του αρνήθηκε την ευθύνη.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του υπουργού Εσωτερικών της διοίκησης των Χούτι.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν πολλά στελέχη του σιιτικού αντάρτικου κινήματος της Υεμένης, που έχει καταλάβει την πρωτεύουσα Σαναά εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, εναντίον του οποίου μάχεται ο αραβικός συνασπισμός που είναι σύμμαχος της, αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα, κυβέρνησης της χώρας.

«Η ανθρωπιστική κοινότητα της Υεμένης είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν ως στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή», τόνισε ο μόνιμος συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ, σημειώνοντας πως ο μέχρι τώρα απολογισμός βασίζεται σε «αρχικές αναφορές του υγειονομικού προσωπικού».

Υεμένη: Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη στήριξη στον σαουδαραβικό συνασπισμό

Την πρόθεση των ΗΠΑ να επανεξετάσουν άμεσα τη στήριξή τους στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων, που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διεξάγει επιχειρήσεις στην Υεμένη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Νεντ Πράις, μετά από τις αεροπορικές επιδρομές σε κηδεία στην πρωτεύουσα Σαναά.

«Η συνεργασία ασφαλείας των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία δεν είναι μια λευκή επιταγή», ανέφερε ο Νεντ Πράις με ανακοίνωση του.

«Με δεδομένο αυτό και άλλα πρόσφατα περιστατικά, ξεκινήσαμε μια άμεση επανεξέταση της ήδη σημαντικά μειωμένης υποστήριξης μας στον αραβικό συνασπισμό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Τουλάχιστον 140 οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή εναντίον επικήδειας τελετής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here