Τι συζήτησαν Τσακαλώτος – Μοσκοβισί

0
117

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πιερ Μοσκοβισί

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΡΕΟΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ                                                                                                                                             

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί είχε στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Θετική χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας σύνοδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα , συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί η αποδεύσμευση της υποδόσης των 2,8 δισ. στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισι, «μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος».
Πάντως, για την συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup, όπως είπε πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόοδος και δήλωσε αισιόδοξος.
Σχετικά με το θέμα του χρέους, αλλά και την «σκληρή» στάση του ΔΝΤ, τόνισε «ας προχωρούμε βήμα-βήμα. Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως».
Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μοσκοβισι ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει «αλλιώς», δεν είμαι τύπος του «και αν…». Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως συνόλου».

 

Τι συζήτησαν Τσακαλώτος – Μοσκοβισί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here