Της πρόσφεραν $1 εκατομμύριο για να μετακομίσει. αντί γι’αυτό, Δείτε τι έκανε!

Ξέρουμε όλοι πως είναι να έχεις ενοχλητικούς γείτονες, είτε επειδή κάνουν φασαρία είτε επειδή δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους για πρακτικά θέματα. Για κάποιους όμως, το θέμα των αντιδικιών με τους γείτονες ξεπέρασε τα όρια.

Στην Αμερική υπάρχουν κάποια σπίτια που ονομάζονται “Spite Houses” (σπίτια εκδίκησης). Οι ιδιοκτήτες τους τα έχτισαν θέλοντας να εκδικηθούν τους γείτονες τους και οι ιστορίες πίσω από αυτά είναι πραγματικά συναρπαστικές.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από αυτές:

1. Ένα από τα πιο διάσημα σπίτια που χτίστηκαν για εκδίκηση είναι το Hollensbury House στα προάστια της Ουάσιγκτον. Ο ιδιοκτήτης του πέτρινου σπιτιού είχε βαρεθεί τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν το δρομάκι για να κόβουν δρόμο ή να χαζολογάνε.

Για να λύσει το πρόβλημα έχτισε ένα σπίτι τόσο μικρό, που οι τοίχοι του ακουμπάνε στους τοίχους των άλλων σπιτιών. Κατοικείται μέχρι και σήμερα.

2. Ένα από τα πιο παλιά καταγεγραμμένα σπίτια αυτού του είδους είναι το “Old Spite House” στο Marblehead. Χτίστηκε πριν από 300 χρόνια. Ο τοπικός μύθος λέει ότι το κληρονόμησαν δύο αδέρφια τα οποία όμως δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά.

Έμεναν σε διαφορετικά σημεία, μέχρι που ο ένας αποφάσισε να χτίσει κάτι για να εμποδίζει τη θέα του αδερφού του πιθανόν στη διπλανή ταβέρνα.

3. Αυτό το σπίτι ανήκε στην Edith Macefield και βρίσκεται στο Seattle. Της προσέφεραν $1 εκατομμύριο για να μετακομίσει προκειμένου να γκρεμιστεί το σπίτι της και να γίνει χώρος για μεγάλη κατασκευή, αλλά εκείνη αρνήθηκε σθεναρά.

Έτσι, το χτίσιμο του κτιρίου προχώρησε γύρω από το σπίτι της. Το σπίτι διατηρείται όπως ήταν μετά το θάνατο της το 2008.

4. Το Richardson Spite House στη Νέα Υόρκη καταστράφηκε το 1915, αλλά η ιστορία πίσω από αυτό είναι συναρπαστική. Χτίστηκε το 1882 και είχε πλάτος μόλις 1,5 μέτρο και 4 ορόφους ύψος.

Χτίστηκε όταν μια συμφωνία αγοραπωλησίας της γης δεν πήγε καλά. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν πήρε το ποσό που ζητούσε, το έχτισε για να δείξει στον τσιγκούνη γείτονα του την αξία του.

5. Η ιστορία πίσω από το Montlake Spite House της Ουάσιγκτον είναι παρόμοια. Το 1912 ο ιδιοκτήτης του μεγάλου σπιτιού στην φωτογραφία αποφάσισε να αγοράσει μια μικρή έκταση γης που υπήρχε δίπλα, αλλά προσέφερε πολύ λίγα χρήματα στον ιδιοκτήτη.

Για να του αποδείξει την αξία του, ο ιδιοκτήτης έχτισε ένα μικροσκοπικό σπίτι το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα.

6. Το Tyler Spite House στο Maryland πήρε το όνομα του από τον ιδιοκτήτη του, John Tyler, γνωστό οφθαλμίατρο. Επρόκειτο να χάσει ένα κομμάτι της ιδιοκτησίας του λόγω της κατασκευής ενός δρόμου το 1814. Αντί να παραδώσει την γη του έχτισε ένα σπιτάκι παρεμποδίζοντας έτσι τα σχέδια τους.

7. Η ιστορία πίσω από το Alameda Spite House είναι εκνευριστική, τουλάχιστον για τον ιδιοκτήτη του. Γύρω στο 1900, ο James Froling κληρονόμησε ένα κομμάτι γης από τους γονείς του και σχεδίαζε να χτίσει ένα μεγάλο, όμορφο σπίτι.

Δυστυχώς, η πόλη του ζήτησε το μεγαλύτερο κομμάτι της ιδιοκτησίας του για να φτιάξει έναν δρόμο. Εκείνος έχτισε ένα σπίτι 3 μέτρα που του απέμειναν, το οποίο κατοικείται μέχρι σήμερα.

8. Στη Μασσαχουσέττη υπήρξαν πολλές διαμάχες για ιδιοκτησίες και χτίστηκαν πολλά τέτοια σπίτια. Ένα από αυτά είναι το “Skinny House” στο North End της Βοστόνης. Πρόκειται για μια ακόμα ιστορία αντιδικίας ανάμεσα σε αδέρφια.

Ο ένας πήγε στο στρατό και ο άλλος έχτισε ένα μεγάλο σπίτι ενώ ο αδερφός του έλειπε. Όταν επέστρεψε, έχτισε κι εκείνος ένα σπίτι στο υπόλοιπο της γης, με το πιο φαρδύ σημείο του να είναι λιγότερο από 3 μέτρα.

Πηγή Της πρόσφεραν εκατομμύριο για να μετακομίσει. αντί γι’αυτό, Δείτε τι έκανε!

Της πρόσφεραν εκατομμύριο για να μετακομίσει. αντί γι’αυτό, Δείτε τι έκανε!

Klik.news

Read Previous

ΑΕΚ και Ρόμα "πιέζουν" για Πόνσε!

Read Next

Από υπάλληλος σε σουβλατζίδικο, μοντέλο στη Vogue -Η ζωή σαν παραμύθι της Ιωάννας Ντέντη