Τα έργα με τις χειροποίητες σφραγίδες του Δημήτρη Κολέτση, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

0
365
Τα έργα με τις χειροποίητες σφραγίδες του Δημήτρη Κολέτση, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

Μετά την πρώτη του επιτυχημένη ατομική έκθεση « Seals for Good Days» στο Fo Kia Nou 24/7 Contemporary Art Space στην Αθήνα, η συλλογή «Cut, Ink, Seal» με νέα και παλιότερα έργα του καλλιτέχνη, θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του «ZAK Contemporary Bistrot», από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου .

 

https://www.facebook.com/events/1679179052400232/

Ενώ ο ψηφιακός κόσμος συνεχώς διευρύνει τις δημιουργικές δυνατότητες, οι παραδοσιακές μέθοδοι και τεχνικές εκτύπωσης ζουν μια απροσδόκητη Αναγέννηση και διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στον καθορισμό ενός νέου κινήματος παθιασμένων δημιουργών.

Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Κολέτσης που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί έργα με χειροποίητες σφραγίδες , από υλικά που βρίσκει κανείς στα σκουπίδια.

Ακολουθεί τις βασικές αρχές στην καλλιτεχνική δημιουργία: αμεσότητα και ειλικρίνεια. Όπως ακριβώς δημιουργούν τα παιδιά .

Για να αναδείξει ανθρώπινες αξίες, όπως τη συμπόνια και την αγάπη , την αποδοχή και το μοίρασμα, αλλά και τη σημασία μιας καλημέρας ή ενός τραγουδιού, κατάφερε να φτιάξει ένα μαγικό κόσμο.

Γράμματα, σύμβολα, αντικείμενα και stick people, απεικονίζονται σε χειροποίητα έργα, κυριολεκτικά μοναδικά, που εξιστορούν το μεγαλείο της απλότητας.

Ο κόσμος του Δημήτρη Κολέτση είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι χαράς και εξερεύνησης. Οι σαμπρέλες ποδηλάτων μετατρέπονται σε σφραγίδες, η άσφαλτος σε καμβά, τα πράσινα σαπούνια σε γλυπτά, καρποί δέντρων σε γραφική ύλη.

Μια γιορτή δημιουργίας !

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση της συλλογής «Cut, Ink, Seal», ο Δημήτρης Κολέτσης τα απογεύματα του τριημέρου, μας προσκαλεί σε workshop, όπου θα τον παρακολουθήσουμε «εν δράσει»: θα κόψει σαμπρέλες και θα τυπώσει τα σχέδια του. Ανακαλύψτε όλη τη διαδικασία της πρωτότυπης αυτής τεχνικής και δημιουργήστε τις δικές σας σφραγίδες!
Υπ’ όψιν, θα λερωθείτε…

«Cut, Ink, Seal» – Δημήτρης Κολέτσης
«ZAK – Contemporary Bistrot» : Ν. Πλαστήρα 35 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 438921
Διάρκεια: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου
Ώρες : 12.00 μμ – 22.00 μμ
Ώρες workshop: 16.00 μμ – 18.00 μμ

 

Τα έργα με τις χειροποίητες σφραγίδες του Δημήτρη Κολέτση, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here