Τί είπαν Αχτσιόγλου και Μοσκοβισί για τα εργασιακά!

0
108

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιερ Μοσκοβισί.

Κύκλοι του υπουργείο, επιβεβαιώνουν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με την η ελληνική πλευρά να επισημαίνει τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

Από την πλευρά της Κομισιόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία και την Νομισματική πολιτική, έδειξε ότι συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.

Τέλος, οι ίδιες πηγές, τόνισαν ότι το «ταμείο» του υπουργείου για την σημερινή συνάντηση, ήταν ότι υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και φάνηκε η δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά.

Τί είπαν Αχτσιόγλου και Μοσκοβισί για τα εργασιακά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here