Σύλληψη 32χρονου Μαροκινού με εγχειρίδιο για τρομοκρατία στη Μαδρίτη

0
83

Μαρόκο

 Η Ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν 32χρονο Μαροκινό σε έφοδο στην κεντρική Μαδρίτη, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ήταν «υψηλά ριζοσπαστικοποιημένος» και είχε μεγάλη συλλογή ακραίου Ισλαμικού υλικού, συμπεριλαμβανομένου ενός εγχειριδίου για βομβιστές αυτοκτονίες, σύμφωνα με την Ισπανική κυβέρνηση. Επίσης συνελήφθησαν άλλοι δύο Μαροκινοί, ηλικίας 38 και 33 ετών, που ήταν οι συγκάτοικοι του 32χρονου, δήλωσε το υπουργείο εσωτερικών της Ισπανίας.

 Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στην πολυκατοικία πριν ξημερώσει και άλλους άνδρες με λευκές στολές ή κράνη μηχανής να ρίχνονται στο έδαφος και να τους φορούν χειροπέδες έξω από το κτίριο.

 Ο άνδρας έχει εξαιρετικά επικίνδυνο προφίλ, παρόμοιο με αυτών που έκαναν τις πρόσφατες επιθέσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, είπε η κυβέρνηση συμπληρώνοντας ότι ο 32χρονος Μαροκινός προσπάθησε στο παρελθόν να στρατολογήσει κι άλλους ώστε να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη ή γενικά στην Ισπανία.

Σύλληψη 32χρονου Μαροκινού με εγχειρίδιο για τρομοκρατία στη Μαδρίτη