Σχέδιο CIA, Μεξικού και Κολομβίας κατά της κυβέρνησής του καταγγέλλει ο Μαδούρο

0
110

Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, ζητά εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και την Κολομβία καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχει συνωμοσία της CIA εναντίον του, στην οποία εμπλέκονται οι παραπάνω χώρες, με σκοπό την ανατροπή του. «Ζητώ από τον πρόεδρο Τραμπ να ξεκαθαρίσει τις προσβλητικές, παρεμβατικές δηλώσεις του διευθυντή της CIA, ο οποίος πιστεύει ότι είναι ο κυβερνήτης του κόσμου», δήλωσε ο Μαδούρο σε στρατιωτική τελετή στη Βενεζουέλα.

 Ο πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας κατηγορεί ευθέως τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πόμπεο, ότι έκανε γνωστό πως η Αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις του Μεξικού και της Κολομβίας για να ρίξουν την κυβέρνηση της χώρας. Εκτός από τον Μαδούρο και ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα, Σαμουέλ Μονκάδα, μέσω της σελίδας του σε κοινωνικό δίκτυο κοινοποίησε τις δηλώσεις του Μαίκ Πόμπεο, που σύμφωνα με τον υπουργό έγιναν κατά τη διάρκεια φόρουμ με θέμα την ασφάλεια στο Άσπεν των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιουλίου.

 Ο αρχηγός της Αμερικανικής κατασκοπίας φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις που δημοσίευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα, «Ήμουν στην Μπογκοτά και το Μεξικό πριν δύο εβδομάδες και αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε αυτό το ζήτημα…», εννοώντας εδώ μια πολιτική μεταβολή στη Βενεζουέλα, «…προσπαθώντας να τους βοηθήσω να κατανοήσουν τι θα μπορούσαν να κάνουν για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα σ’ αυτή τη γωνιά του κόσμου».

 Ο Νικολάς Μαδούρο, σε δηλώσεις του, ζήτησε από τους κυβερνώντες σε Μεξικό και Κολομβία να δώσουν εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Πόμπεο και να επιβάλλουν κυρώσεις στις ΗΠΑ «ανάλογες με αυτή την προσβολή».

 Οι δύο χώρες αρνούνται πεισματικά ότι συμμετέχουν σε κάποιο μυστικό σχέδιο για την ανατροπή του Μαδούρο ή κάποια γενική πολιτική αλλαγή μέσα στη χώρα. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανακοίνωσε, «Η Κολομβία δεν ήταν ποτέ μια χώρα που επενέβαινε και αρνούμαστε την ύπαρξη οποιασδήποτε ενέργειας ή μέτρου που θα είχε στόχο να παρέμβει στις υποθέσεις της Βενεζουέλας». Σε παρόμοιο ύφος και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού το οποίο διαβεβαίωσε ότι, δεν εργάζεται σε συνεργασία με άλλους για να αλλάξει την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα, ενώ παράλληλα έδωσε διαθεσιμότητα για να βοηθήσει διπλωματικά για να βρεθεί λύση για το λαό της Βενεζουέλας.

 Το Μεξικό είναι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Καράκας και κάτι τέτοιο είχε φανεί όταν κατά τη διάρκεια συνόδου του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών τον Ιούνιο προσπάθησε, χωρίς επιτυχία τελικώς, να μπλοκάρει απόφαση για τη Βενεζουέλα, ενώ παράλληλα επικρίνει συνεχώς την κυβέρνηση της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση στα εσωτερικά της πράγματα.

Σχέδιο CIA, Μεξικού και Κολομβίας κατά της κυβέρνησής του καταγγέλλει ο Μαδούρο