Συντηρητική και φιλάνθρωπος η υπουργός Παιδείας που διάλεξε ο Τραμπ

0
98

Την Μπέτσι Ντεβός, μια συντηρητική αλλά και πάμπλουτη φιλάνθρωπο -σθεναρή υπέρμαχο του δικαιώματος να αποφασίζει κανείς μεταξύ του δημοσίου σχολείου, του ιδιωτικού και της κατ’ οίκον εκπαίδευσης- επέλεξε για το υπουργείο Παιδείας, ο Ντόναλντ Τραμπ. 

«Υπό τη διοίκησή της θα μεταρρυθμίσουμε το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία που εμποδίζει την πρόοδο των παιδιών μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια εκπαίδευση και μια επιλογή σχολείων υψηλού επιπέδου σε όλες τις οικογένειες» επισήμανε ο εκλεγμένος πρόεδρος σε ένα δελτίο τύπου όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της 58χρονης.

Η υποψηφιότητα αυτή πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία.

Η Ντεβός είπε ότι νιώθει τιμή καθώς επιλέχθηκε «για να προσφέρει εκ νέου στην αμερικανική εκπαίδευση το μεγαλείο της», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του μεγιστάνα («κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά»).

«Το κατεστημένο δεν είναι αποδεκτό στην εκπαίδευση» υπογράμμισε.

Η επιφανής Ρεπουμπλικανή παντρεύτηκε τον Ντικ Ντεβός, έναν εκ των κληρονόμων του Ρίτσαρντ Ντεβός, που διαθέτει την 88η κατά σειρά μεγαλύτερη περιουσία με βάση τον κατάλογο του Forbes του 2016, ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι το ζεύγος Ντεβός προσφέρει κάθε χρόνο σημαντικές δωρεές σε χριστιανικές και συντηρητικές οργανώσεις όπως οι Focus on the Family, The American Enterprise Institute και το υπερσυντηρητικό Heritage Foundation.

 

Συντηρητική και φιλάνθρωπος η υπουργός Παιδείας που διάλεξε ο Τραμπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here