Συνεχίζει τον πόλεμο στα ΜΜΕ ο Τραμπ

Κατά την πρώτη του μέρα στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άλλαξε… συνήθειες, εξαπολύοντας άλλη μια επίθεση εναντίον των ΜΜΕ.

Αυτή τη φορά τα κατηγόρησε ότι μετέδωσαν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του.

«Στ’ αλήθεια, φαινόταν ότι ήταν 1.500.000 άνθρωποι, το πλήθος έφτανε ως το Μνημείο Ουάσιγκτον», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο αρχηγείο της CIA.

«Παρακολουθούσα έναν τηλεοπτικό σταθμό που έδειχνε γρασίδι χωρίς κόσμο, κάνοντας λόγο για 250.000 θεατές. Αυτό είναι ψέμα», τόνισε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στον εν εξελίξει «πόλεμο» που βρίσκεται ο ίδιος με τα μέσα ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων στον πλανήτη».

Η αμερικανική αστυνομία δεν δίνει συνήθως στοιχεία για τον αριθμό των συγκεντρωμένων, αλλά σύμφωνα με τις αεροφωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα το πλήθος που παρακολούθησε την ορκωμοσία δεν έφτανε έως το μνημείο Ουάσιγκτον και φαινόταν σαφώς μικρότερο από 1.500.000.

Οι παριστάμενοι θεατές ήταν επίσης πολύ λιγότεροι από όσους είχαν συγκεντρωθεί στις δύο ορκωμοσίες του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 και το 2013.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ επιτέθηκε σφοδρά στους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας «επαίσχυντες» τις προσπάθειες τους να μειώσουν την επιτυχία σε προσέλκυση θεατών της ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

«Ήταν το μεγαλύτερο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε τελετή ορκωμοσίας, τελεία και παύλα», δήλωσε χωρίς να παρέχει οποιοδήποτε σαφή απόδειξη για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

«Θα ζητήσουμε από τα μέσα ενημέρωσης να λογοδοτήσουν», τόνισε ο Σον Σπάισερ, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

«Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο και όσο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο αγγελιοφόρος αυτού του κινήματος θα μεταφέρει το μήνυμα του απευθείας στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες.

Συνεχίζει τον πόλεμο στα ΜΜΕ ο Τραμπ

Klik.news

Read Previous

Σταϊνμάγερ: Ο κόσμος να προετοιμαστεί για μία ταραγμένη περίοδο

Read Next

Γαλλία: Πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών για τους Σοσιαλιστές

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.