Συνέδριο για τη δυσλεξία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη

0
162
Συνέδριο για τη δυσλεξία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη

Μια εθνική πολιτική για την δυσλεξία ζητούν τα μέλη Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες. Ενώ επισημαίνουν πως πρέπει να επιμορφωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων . Μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζει το 25% του μαθητικού δυναμικού στη χώρα μας

ενώ όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες δεν εμφανίζονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο.
Ο Σύλλογος των γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ζητά μια εθνική πολιτική για τη δυσλεξία όπως και την επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών ώστε να έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν την δυσλεξία και να υποστηρίζουν τα παιδιά στην τάξη.
Οι παιδαγωγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες με εξειδίκευση και κυρίως με συναίσθημα λένε οι ειδικοί.
Η δυσλεξία όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν εμφανίζεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο . Μερικοί παρουσιάζουν δυσκολία στο διάβασμα και στην ορθογραφία ενώ άλλοι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν ορθά τις λέξεις όπως επίσης και να συγκεντρωθούν.
Ο Σύλλογος γονέων και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες πραγματοποίησε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθούν γονείς και εκπαιδευτικοί.

ert.gr

Συνέδριο για τη δυσλεξία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here