Συνάντηση κυβέρνησης- φορέων για τον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Λ. Κυρίζογλου

Συνάντηση κυβέρνησης- φορέων για τον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Λ. Κυρίζογλου

Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη εντός των επόμενων ημερών και όχι στην Αθήνα, μεταξύ των δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης, της διοίκησης του ΟΑΣΘ, των εργαζομένων του Οργανισμού, της κυβέρνησης και όλων των υπολοίπων φορέων που εμπλέκονται στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Σπίρτζη ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) επιδιώκει από τον μήνα Αύγουστο μια συνάντηση μαζί σας εδώ και 55 ημέρες (Α.Π.901/5.8.16, Α.Π. 984/30.8.16, 1057/23.9.16 έγγραφά μας), προκειμένου να γίνει μία γόνιμη συζήτηση και αμφίπλευρη ενημέρωσή μας (Υπουργείο-Διοίκηση ΟΑΣΘ- Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ- Δήμαρχοι Π.Ε. Θεσσαλονίκης). Η για σήμερα (Πέμπτη 29.9.16) ορισθείσα από εσάς, με γραπτή πρόσκλησή σας, συνάντησή μας στο Υπουργείο (ΥΠΟΜΕΔΙ) στην Αθήνα, ματαιώθηκε από εσάς και δεν θα πραγματοποιηθεί», τονίζει  κ. Κυρίζογλου.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την επί 12 συνεχείς ημέρες ταλαιπωρία των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. Το φαινόμενο αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ζητάμε να πραγματοποιηθεί επιτέλους αυτή η κοινή συνάντησή μας το συντομότερο δυνατόν, σε μέρα που θα ορίσετε εσείς, στη Θεσσαλονίκη (για να μη μετακινούνται 30 περίπου άνθρωποι στην Αθήνα), στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ ή όπου εσείς επιλέξετε (στη Θεσσαλονίκη) και με διάθεση και πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας να συζητηθούν όλα τα σχετικά ζητήματα με τον ΟΑΣΘ, με σκοπό να επιλυθούν. Αναμένουμε την άμεση σχετική ανταπόκρισή σας», καταλήγει η ανακοιίνωσή του.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης αισθάνθηκε ικανοποιημένος που μετά από 12 ημέρες επίσχεση εργασίας είδε και πάλι τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. «Έφυγε μια πίκρα από την καρδιά μου. Λύθηκε η επίσχεση εξαιτίας της καλής διάθεσης που έδειξαν οι εργαζόμενοι. Αν και 3 μήνες απλήρωτοι, πήραν έναν μήνα έναντι. Και θέλω να μάθω γιατί τόσο καιρό ο κ Σπίρτζης στύλωνε τα πόδια του και δεν έδινε το ποσό. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι στον ΟΑΣΘ οφείλονται πολλά χρήματα από το Υπουργείο Παιδείας που θα έπρεπε να μπουν στα ταμεία του Οργανισμού μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αντίστοιχη περίπτωση που είχε δημιουργηθεί πριν χρόνια με τον ΟΑΣΑ. «Αν αυτό γίνονταν στην Αθήνα θα χαλούσε ο κόσμος. Η επίσχεση δεν θα κρατούσε ούτε μία μέρα. Είναι άσχημο να ταλαιπωρείς τόσες μέρες έναν λαό. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι επί κυβέρνησης Παπανδρέου χαρίστηκαν στον ΟΑΣΑ 4,5 δις για χρέη. Εμείς δεν θέλουμε να μας χαρίσουν χρήματα. Θέλουμε απλά καλή μεταχείριση και δικαιοσύνη», ολοκλήρωσε ο κ. Κυρίζογλου.

Συνάντηση κυβέρνησης- φορέων για τον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Λ. Κυρίζογλου

Klik.news

Read Previous

Ο γάμος της απόλυτης χλιδής για την Κόρη Τσετσένου ολιγάρχη (Βίντεο – Εικόνες)

Read Next

55χρονος μεγιστάνας του πετρελαίου παντρεύτηκε… 18χρονο μοντέλο (Φωτογραφίες)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.