Στόχος αποδοκιμασιών από υποστηρικτές του Pegida η Μέρκελ

0
111

Δρέσδη

Με συνθήματα όπως «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» και «προδότες του λαού» υποδέχτηκαν την Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο της Γερμανίας οπαδοί της της κίνησης «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης» (Pegida) στο κέντρο της Δρέσδης, κατά την προσέλευσή τους στον επίσημο εορτασμό της 26ης επετείου της επανένωσης της Γερμανίας.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο ιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν, καθώς επίσης και υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). H αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε τους διαδηλωτές.

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε στο περιθώριο των εκδηλώσεων ότι θα επιθυμούσε να επιλύονται τα προβλήματα με αμοιβαίο σεβασμό, καθώς επίσης και με αποδοχή των διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Ανεξαρτήτως αυτού, η μέρα της ενοποίησης παραμένει ένα χαρμόσυνο γεγονός, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Νόρμπερτ Λάμερτ, πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με μια Γερμανία ανοικτή και πολυφωνική.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης» (Pegida) γεννήθηκε στη Δρέσδη και έχει καθιερώσει διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα με το σύνθημα «Εμείς είμαστε ο λαός». Το ίδιο σύνθημα φώναζαν στην ίδια πόλη, στην πάλαι ποτέ Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, κατά τις περίφημες διαδηλώσεις της Δευτέρας.

Στόχος αποδοκιμασιών από υποστηρικτές του Pegida η Μέρκελ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here