Σταϊνμάγερ: Ο κόσμος να προετοιμαστεί για μία ταραγμένη περίοδο

0
85

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας για την προεδρία Τραμπ

«Με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια περίοδο αβεβαιότητας», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Ποιες αντιλήψεις της (παγκόσμιας) τάξης θα επικρατήσουν τον 21ο αιώνα, πώς θα μοιάζει ο κόσμος του αύριο, τίποτε δεν ακόμη καθοριστεί, όλα είναι εντελώς ανοιχτά», αναφέρει ο, από τους πλέον σφοδρούς επικριτές του Τραμπ. Σύμφωνα με τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να εισέλθει σε μια «ταραγμένη περίοδο».

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας σημειώνει ότι όπως πάντα σε κάθε πολιτική μετάβαση «υπάρχουν αβεβαιότητες», αλλά, όπως επισημαίνει, «σε αυτή την περίοδο μιας νέας παγκόσμιας αταξίας, πρόκειται για πολλά περισσότερα. Είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται».

Ο ίδιος δηλώνει πάντως ότι θα επιδιώξει διάλογο με την ομάδα του Αμερικανού προέδρου, ενώ εκφράζει την ελπίδα να βρει «συνομιλητές στην Ουάσιγκτον που γνωρίζουν ότι οι μεγάλες χώρες χρειάζονται και αυτές συμμάχους».

Σταϊνμάγερ: Ο κόσμος να προετοιμαστεί για μία ταραγμένη περίοδο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here