Σταθάκης: Η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης

0
161

«ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»                                                         

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την επαφή με την κοινωνία», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι την διακατέχει κενό πολιτικής.

Σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό πρακτορείο ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι «πλέον, η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης και αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό στην καθημερινότητα» και πρόσθεσε ότι «καθώς θα βαδίζουμε αυτόν τον δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας, η δυναμική θα είναι με το μέρος μας».

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη.

Για τη δεύτερη αξιολόγηση τόνισε ότι «όλοι επιθυμούμε να κλείσει γρήγορα», ενώ για το ζήτημα του χρέους σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τη βιωσιμότητα. «Στη βάση αυτή θα συζητηθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα, μέχρι τα Χριστούγεννα», σημείωσε o Γιώργος Σταθάκης.

Εν όψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Σταθάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «προκύπτουν γενικότερα ζητήματα, όπως ο προσδιορισμός του ρόλου της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από θέσεις ευθύνης σε ένα διαμορφωμένο, πλην δυναμικό, πλαίσιο πολιτικών συσχετισμών. Υπάρχουν και ειδικότερα ζητήματα, που ανέκυψαν από την κυβερνητική εμπειρία, ενώ παράλληλα απαιτείται μια συγκροτημένη πολιτική συζήτηση για τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση».

Επίσης, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για κενό πολιτικής και εκτιμά την επιλογή του προέδρου της να ζητεί επανειλημμένα εκλογές ως μια στρατηγική που απαντά σε εσωτερικά προβλήματα του κόμματος και προσπάθεια συντήρησης της ιδέας της «αριστερής παρένθεσης» που «απέτυχε παταγωδώς τον τελευταίο χρόνο».

Σταθάκης: Η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here